Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

завод ТОВ "Аерок"

Фб ФДМУ

Понеділок, 8 січня 2024, 14:36

ФДМУ продасть завод у Стрию, що належить компанії російського мільярдера

завод ТОВ "Аерок"

Фонд держмайна вирішив виставити на аукціон завод з виготовлення газобетонних виробів у Стрию, що належить російським власникам.

Про це повідомляє Фонд державного майна України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Фонд держмайна планує виставити на продаж у системі ProZorro майно компанії ТОВ "Аерок", одного з найбільших виробників газобетонних виробів в Україні, один з заводів якої знаходиться у Стрию.

Власником фірми є російська "Група ЛСР", майно ТОВ "Аерок" у червні 2022 року суд постановив арештувати, а наприкінці 2023 року це підприємство передали Фонду держмайна за рішенням Вищого антикорупційного суду.

"ТОВ "Аерок" має виробничі потужності в Київській та Львівській областях. Фонд державного майна України – уповноважений орган з управління санційними активами. Мета фонду – знайти проукраїнських власників, які запустять виробництво, створять нові робочі місця та дадуть поштовх для розвитку територій та відбудови України.

Реалізація санкційного майна буде відбуватись у прозорий та відкритий спосіб через аукціони. Кошти, отримані від продажу, будуть спрямовані до Фонду відновлення України" – йдеться у повідомленні.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Аерок" зареєстроване з 2006 року у місті Обухів Київської області, займається виготовленням виробів із бетону для будівництва. Власником підприємства є ПАТ "Група ЛСР", російська компанія, що працює у сфері виробництва будівельних матеріалів, девелопменту та будівництва нерухомості. Її головний офіс знаходиться у Санкт-Петербурзі. Гендиректором і кінцевим власником фірми є російський мільярдер Андрій Молчанов.

Додамо, цій компанії у 2021 році дозволили збудувати завод екологічного автоклавного газобетону у Стрию.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.