Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Четвер, 25 січня 2024, 11:04

У фастфудного архітектора Коломєйцева хочуть забрати священне право містобудівних

Львівська міськрада

У Львівській міськраді напрацювали проєкт ухвали, якою хочуть повернути право затверджувати містобудівні умови під час засідань виконавчого комітету.

Про це йдеться у проєкті ухвали, яку опублікували на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 24 січня 2024 року.

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про визначення уповноваженого органу містобудування та архітектури, якою пропонують повернути можливість затверджувати містобудівні умови та обмеження виконавчому комітету та департаменту архітектури й просторового розвитку міськради.

"Визначити виконавчий комітет Львівської міської ради та департамент архітектури та просторового розвитку Львівської міської ради спеціально-уповноваженими органами містобудування та архітектури" – йдеться в проєкті ухвали.

Наразі всі містобудівні умови затверджує управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради, а головний архітектор міста лише озвучує їх на засіданні виконавчого комітету. Ухвалою пропонується винести містобудівні питання на розгляд виконкому, який й прийматиме остаточне рішення щодо їх затвердження.

Згідно з документом, йдеться про надання, внесення змін, скасування містобудівних умов та обмежень на проєктування об'єктів будівництва на нове будівництво, реконструкцію, реставрацію об'єктів архітектури і містобудування, зокрема у межах історичного ареалу Львова.

Крім цього, ухвала пропонує визначити заступника міського голови з містобудування особою, уповноваженою на затвердження документів, що створюються за допомогою Реєстру будівельної діяльності електронної системи та накладення відповідного кваліфікованого електронного підпису.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року депутати Львівської міськради визначили управління архітектури Львівської міськради спеціально уповноваженим органом містобудування.

До цього, згідно з рішенням суду, виконком Львівської міськради втратив повноваження видавати містобудівні умови. Зазначалось, що у ситуації, якщо міськрада не визначить новий спеціальний орган, на який будуть покладені ці функції, повноваження передадуть Львівській райраді.

Через це влітку 2023 року Львівська ОВА зобов'язала Львівську райраду винести на сесію питання щодо передачі права затверджувати містобудівні питання Львівській РВА.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.