Сьогодні в Україні дозволили відновити роботу закладам громадського харчування.
Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України на своїй сторінці у Фейсбуці.
Міністерство охорони здоров’я оприлюднило правила роботи ресторанів, яким дозволили працювати з 5 червня у рамках ослаблення карантину.
Зокрема, заборонено:
- вхід до закладу без супроводу працівника закладу;
- проведення свят, бенкетів, майстер-класів, публічних подій тощо, в яких беруть участь більше 10 людей;
- приготування їжі на відкритих кухнях (окрім тих, що відгороджені від відвідувачів перегородкою);
- функціонування буфетів (окремих зон) самообслуговування, в тому числі для самостійного наливання напоїв клієнтами;
- самообслуговування у закладах швидкого харчування. Таці, страви, напої та столові прибори має видавати персонал на прохання відвідувача;
- більше 4 людей за столиком, окрім дітей.
Однак, як повідомив сьогодні під час брифінгу заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко, Львівська область поки не відповідає епідемічним критерія для повноцінного відкриття ресторанів і кафе.
Додамо, 20 травня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 22 червня, проте скасував декілька заборон. МОЗ опублікував етапи послаблення карантину в Україні.
Також уряд прийняв рішення послабити карантинні заходи з 5 червня: дозволив повноцінно працювати закладами харчування, церквам – проводити богослужіння, а людям старше 60-ти років – виходити на вулицю.