Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олександр Кулепін та Андрій Москаленко

ФБ Кулепіна

Понеділок, 5 лютого 2024, 14:45

Цифровізатор Кулепін змагається з боязким Садовим за 18 закладів профтехосвіти

Олександр Кулепін та Андрій Москаленко

Завтра на сесії Львівської облради розглядатимуть питання передачі 18 закладів профтехосвіти із державної власності в обласну.

Про це сьогодні, 5 лютого, під час брифінгу повідомив заступник начальника Львівської ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олександр Кулепін.

За його словами, Кабінет Міністрів України в межах реалізації реформи децентралізації передає 18 закладів профтехосвіти Львівщини з державного підпорядкування в обласне, зокрема у комунальну власність Львівської обласної ради.

Ще у 2018 році облрада своїм рішенням підтвердила, що готова прийняти у власність ці заклади, і з того часу напрацьовували документальну базу, щоб не залишилося невирішених питань із землею чи нерухомістю.

"Завтра Львівська обласна рада має прийняти, бажано одноголосне, рішення серед всіх фракцій депутатів про те, що ми готові на себе їх прийняти. Бо, показати 5 років тому, що готові це взяти, пропрацювати весь цей час над підготовкою передачі, і завтра в чомусь сумніватись, то ми в тому більше вбачатимемо якихось політичних дурниць" – пояснив Олександр Кулепін.

9 із цих закладів розташовані на території міста Львова, інші 9 – на території Львівської області. Відтак, чиновник зазначив, що дане рішення викликало інтерес у Львівської міської ради.

"Ми бачимо, як активізувалась Львівська міська рада в цьому питанні. Місто Львів питає лише за заклади, котрі в межах Львова, бо вони вбачають, що це заклади міста Львова, чого ніколи не було, адже це завжди були державні заклади. Ми не розуміємо, чому місто Львів (міськрада) так боїться, що обласна гілка влади бере ті заклади з державної власності на обласний рівень" – додав Олександр Кулепін.

Згідно з оприлюдненим проєктом ухвали, у спільну власність територіальних громад Львівської області мають перейти такі заклади:

  1. Вище професійне училище №11 м. Червоноград;
  2. Новояворівське вище професійне училище;
  3. Перемишлянський професійний ліцей;
  4. Львівське вище професійне училище харчових технологій;
  5. Львівське вище професійне училище технологій та сервісу;
  6. Вище професійне училище №34 м. Стрий;
  7. Стрийське вище художнє професійне училище;
  8. Львівське вище професійне училище комп’ютерних технологій та будівництва;
  9. Львівський професійний ліцей залізничного транспорту;
  10. Червоноградський професійний гірничо-будівельний ліцей;
  11. Рава-Руський професійний ліцей;
  12. Сокальський професійний ліцей;
  13. Львівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісу;
  14. Вище професійне училище №20 м. Львова;
  15. Міжрегіональне вище професійне училище автомобільного транспорту та будівництва;
  16. Вище професійне училище №29 м. Львова;
  17. Вище професійне училище №35 м. Стрия
  18. Львівське міжрегіональне вище професійне училище залізничного транспорту.

Нагадаємо, 28 грудня на виконкомі обговорили ризики передачі закладів профтехосвіти Львова в підпорядкування Львівської обласної ради. Тоді міський голова Львова Андрій Садовий, заявив, що  у разі передачі цих закладів у підпорядкування облради, існує небезпека їхнього скорочення під приводом оптимізації та продажу їхніх майнових комплексів на аукціоні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.