Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул Городоцька, 290

ФБ Зубача

Четвер, 8 лютого 2024, 10:55

Садовий стягнув з Тараса Козака мільйон гривень за коробку на Городоцькій

вул Городоцька, 290

Міськрада стягнула з компанії родини Тараса Козака понад 1 млн гривень та розірвала з нею договір оренди приміщення на вулиці Городоцькій, 290.

Про це повідомляють на сторінці "Львів. Містобудування" у Facebook.
 
Юристи департаменту містобудування відсудили всю заборгованість, а Львівська міськрада розірвала в суді договір оренди з ТзОВ "Капітал Плаза", яка належить родині зрадника України Тараса Козака. За місяць до повномасштабного вторгнення це підприємство припинило сплачувати кошти за оренду комунальної землі - заборгувавши громаді понад 1 млн гривень.
 
"Повернути борги вдалося лише через суд. Мова про оренду комунальної землі на вулиці Городоцька, 290. За цією адресою розташований інженерно-лабораторний корпус, який планували перетворити на великий офісний центр. Ця будівля спочатку перебувала у власності ТОВ "Керамбуд". Згодом право власності переоформили на ТОВ "Капітал Плаза", яку й заснував сам "Керамбуд" – пояснив Любомир Зубач.
 
Ділянка площею 0,62 га була в оренді ТзОВ "Капітал Плаза" як землі промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення. До 2022 року гроші за оренду справно платили. Проте за місяць до повномасштабного вторгнення з'явилася перша заборгованість.
Тоді юристи відділу правового забезпечення департаменту містобудування через суд стягнули перший борг на понад 530 тисяч гривень.
 
 
Згодом з'ясувалося, що підприємство і надалі не сплачує кошти за користування комунальною землею. Тож юристи вже вдруге через суд повернули міській громаді заборговані кошти, а саме понад 583 тисячі гривень. У суму включили не лише борг за оренду, а й інфляційне збільшення - 3% річних та пеню. Таким чином загальна сума повернутого у бюджет громади боргу - понад мільйон сто тисяч гривень.
 
"Оскільки орендар систематично порушував умови договору оренди землі, його розірвано! В обох випадках ані власники "Капітал Плаза", ані його представники до суду не зʼявлялись" – написав Любомир Зубач.
 
Він також зазначив, що засновником ТзОВ "Капітал Плаза" є скандальне товариство "Керамбуд", яке пов'язують із російським бізнесом. Серед його бенефіціарів – брат Віктора Медведчука – зрадника України, який підтримав та всіляко сприяв військовій агресії росії проти України.
 
Також серед власників 74-літня мати та брат Тараса Козака – ще одного зрадника України. За рік до повномасштабного вторгнення сам Тарас Козак виїхав з України. Згодом його оголосили у міжнародний розшук та звинуватили у держаній зраді.
 
Нагадаємо, екснардепи Віктор Медведчук і Тарас Козак переписали частки у своїх компаніях на пенсіонерку зі Львова.  

Додамо, у січні цього року президент Володимир Зеленський позбавив Тараса Козака і Віктора Медведчука громадянства України, а Верховна Рада достроково припинила їхні повноваження як народних депутатів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.