Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Тарас Козак

Вівторок, 28 лютого 2023, 16:10

Козак і Медведчук переписали свої активи на пенсіонерку зі Львова

Тарас Козак

Екснардепи Віктор Медведчук і Тарас Козак переписали частки у своїх компаніях на пенсіонерку зі Львова.  

Про це йдеться у розслідуванні журналістів Bihus.Info.

Колишні народні депутати Віктор Медведчук та Тарас Козак переписали частки в кількох київських компаніях з активами на сотні мільйонів гривень на 62-річну львів'янку Ольгу Куць зі Львова.

Зокрема, вона значиться бенефіціаркою низки фірм, які володіють дорогою землею і нерухомістю в Києві. Це будфірми "Істбуд" (на неї оформлено майже гектар землі на бульварі Дружби народів орієнтовною вартістю у 160 млн грн), "Таун Ленд Компані" (замовник будівництва житлового комплексу "Поетика" в Києві та власник низки недобудов). Також Ольга Куць є співвласницею компанії "Промтек", що зводить культурно-розважальний комплекс у Києві.

Жінка значиться власницею найбільших часток у компаніях, які до того належали соратнику Медведчука Тарасу Козаку. 

Як пояснила Ольга Куць журналістам, раніше вона працювала в кількох львівських фірмах, пов’язаних з родиною Тараса Козака, та визнала, що не є реальною власницею київських компаній, а, працюючи на підприємстві брата Козака, просто підписала довіреність.

За її словами, вона не отримувала і не отримує ніяких коштів від діяльності цих фірм і готова позбутися цих активів.

Нагадаємо, Тарас Козак потрапив у першу десятку списку Опозиційної платформи – За життя на парламентських виборах 2019 року й пройшов у Верховну Раду. Він був нардепом ВРУ 8 скликання – у жовтні 2014 року Козак пройшов у виборчому списку політичної партії Опозиційний блок під №14. Також він був депутатом Львівської обласної ради у 2010-2014 роках, з 2014 року пов'язаний з терористами окупованих Росією територій через кіпрський офшор.

У травні 2021 року нардепам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку прокуратура повідомила про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Росією Криму. 

Віктора Медведчука СБУ затримала у квітні 2022 року, коли він у військовій формі намагався втекти з України. А вже у вересні 2022 року його обміняли на 200 українських захисників.

Додамо, у січні цього року президент Володимир Зеленський позбавив Тараса Козака і Віктора Медведчука громадянства України, а Верховна Рада достроково припинила їхні повноваження як народних депутатів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.