Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

електросамокат у Львові

П'ятниця, 22 березня 2024, 15:54

У Львові вирішили врятувати Сихів від скажених самокатників

електросамокат у Львові

У міськраді напрацювали проєкт ухвали про місця вивантаження та паркування електросамокатів.

Про це йдеться у проєкті ухвали, опублікованій на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 21 березня 2024 року.

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про організацію місць вивантаження та паркування електросамокатів.

Згідно з документом, у Львові планують облаштувати 79 майданчиків для вивантаження і паркування електросамокатів. Зокрема у Галицькому районі таких місць буде 65 місць, у Залізничному районі – 4, у Личаківському районі – 7, у Франківському районі – 2 та у Шевченківському районі – 1.

Як йдеться у пояснювальній записці до ухвали, майданчики облаштують "з метою сприяння розвитку сталих видів мобільності, підвищення безпеки, комфорту всіх учасників дорожнього руху та покращення рівня культури використання електросамокатів".

"Дозволити ТзОВ "Болт оперейшнз Україна" та ТзОВ "Е-Вінгс" організацію місць вивантаження та паркування електросамокатів згідно з переліком. ТзОВ "Болт оперейшнз Україна" та ТзОВ "Е-Вінгс" укласти з управлінням комунальної власності департаменту економічного розвитку договори оренди конструктивних елементів благоустрою за адресами, переліченими у додатку" – вказано у проєкті ухвали.

Нагадаємо, з 2021 року у Львові електросамокатам дозволили їздити на тротуарах та заборонили перевозити пасажирів. Місця для розміщення електросамокатів є на електронній карті.

А з жовтня 2023 року у місті обмежили швидкість руху електросамокатів та встановили нові правила для операторів послуг прокату.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.