Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

misto-rava.at.ua

Четвер, 5 вересня 2013, 13:48

У Рава-Руській міськраді можуть бути перевибори

У зв'язку з кризовою ситуацією та конфліктами можуть відбутися перевибори до Рава-Руської міськради.

Про це на прес-конференції повідомила міський голова Рави-Руської Ірина Верещук.

Мер Рави-Руської повідомила, що не виключає такого сценарію розвитку, і через суперечності і конфлікти у міськради може призначити перевибори.

Ірина Верещук розповіла, що хоче, аби конфлікт вирішився іншим чином, а перевибори є крайнім виходом із ситуації. "Якщо криза буде поглиблюватися, і свободівці не будуть голосувати за очевидні речі, то можуть бути перевибори", − зазначила вона.

"Тактика "Свободи" полягає у тому, щоб не з'являтися на дві сесії підряд. На третю сесію вони з'являються, адже знають закон, який гласить, що мер може розпустити міськраду, якщо вона не зібралася тричі", − розповіла Верещук.

"Нам потрібно вирішувати конкретні економічні проблеми в такому стратегічному місті як Рава-Руська. Але їх важко вирішити, бо для цього потрібна дієва влада. А яка може бути дієва влада, якщо ми сьогодні працюємо без заступника мера та секретаря міськради? Питання про обрання секретаря міськради виносилося двічі, проте не проходило", − зазначила мер Рави-Руської.

"В сьогоднішній ситуації негайно потрібно обирати сектератаря міськради. Цей конфлікт б'є по центральному офісу "Свободи". Тут мають місце вузькі інтереси осіб, які б мали стримати свої апетити. Мер повинен висунути секретаря, аби його обрали, в іншому разі виходом є перевибори", - заначив незалежний експерт Володимир Подгорний.

Мер Рави-Руської розповіла, що вона готує звернення до голови ВО "Свобода" Олега Тягнибока щодо цього питання.

Нагадаємо, у Раві-Руській депутати від "Свободи" відмовляються голосувати за виділення земельних ділянок під будівництво індивідуального житлового будинку 139 громадянам.

За словами мера Рави-Руської, ці депутати отримали 35 ділянок на себе та своїх родичів, однак блокують виділення 139 ділянок для звичайних громадян міста. 

До слова, свою відмову виділити ділянки свободівці обгрунтовували, тим, що за це питання Ірина Верещук пропонувала голосувати пакетом і земельна комісія не бачила всіх документів (Див. тут). Щоправда, мер Рави-Руської представила копію протоколу земельної комісії з підписами, в якому було погоджено питання виділення цих ділянок.

Зазначмо, що конфлікти і суперечності у Рава-Руській міськраді збіглися з розгулом криміналітету у місті. Наприклад, у серпні було зруйновано пам'ятник УПА, також було підпалено кілька автомобілів та розкидано анонімні листівки із закликом повалення влади.

Нагадаємо, ще 4 липня правоохоронці затримали секретаря Рава-руської міськради, члена ВО "Свобода" Любомира  Кушубу при отриманні грошовою винагороди за сприяння у вирішенні земельних питань. Зараз він перебуває під слідстом і домашнім арештом.

 

 

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.