Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

євромайдан львів

zolochiv.net

Середа, 4 грудня 2013, 16:56

Реального страйку на Львівщині досі немає, – Соколов

євромайдан львів

Реального страйку в його класичному розумінні на Львівщині, якщо не враховувати студентський страйк, на сьогодні немає.

Про це розповів виконуючий обов’язки координатора Страйкового комітету Штабу національного спротиву Львівської області Андрій Соколов.

"Ми зараз тільки формуємо мережу реальних страйкових комітетів. Адже між оголошеннням страйку і реальним страйком є досить велика дорога. Постає багато питань про те, хто відповідальний, як страйкувати, де структура і так далі. Ми тільки позавчора схопилися, а з вчорашнього дня тільки починаємо розбудовувати підвалини страйку", розповів Соколов.

"Страйкові комітети, який ми зараз формуємо, по районах і по галузях, не будуть приймати рішення по страйках. Це є політичний страйк, а не економічний. Відповідно рішення про страйк має приймати опозиція і Штаб національного спротиву, а ми як органи будемо впроваджувати це на підприємствах, установах та організаціях. Зараз нас чекає рутинна робота по формуванню страйкових комітетів. Причому ми умовно стверджуємо, що це є страйкові комітети, скоріше всього вони називатимуться штабами національного спротиву у конкретному підприємстві чи організації", сказав Соколов.

"У п'ятницю ми збираємо загальні збори освітян для того, щоб вони висловили свою позицію. Бо наразі тільки окремі школи, чиновники чи профспілки виражають підтримку страйку, а освітянське середовище цілісно не зібралося з цього приводу і не висловило власної позиції", розповів Соколов.

Відповідаючи на питання наскільки великим є охоплення Львівщини страйком, Андрій Соколов сказав: "У Львові великих підприємств фактично не існує. Крім "Іскри", вони всі стоять. Інші підприємства є невеликими і там наразі люди беруть участь у акціях протесту, хоча страйкувати вони не страйкують. Тоді, коли оголосили страйк, очевидно, спонтанно закрилися декілька магазинів, трохи люди пішли з базарів. Це радше підтримка моральна, а не організована. Щось серйозне поки що не зорганізоване. Зараз працюють тільки на мітинг, але класичного страйку зараз не відбувається. Крім студентів, звісно. Наразі відбуваються лише акції протесту, і частина підприємств відправила мітингувати на Майдан частину своїх людей, але підприємства далі працюють".

"Студенти розпочали страйкувати найпершими. Ми ними не керуємо, вони є автономні. Вони коригують свої дії з нашими, але студентський страйк є, умовно кажучи, окремою республікою", розказав Соколов, відповідаючи на питання яким зараз є студенстський страйк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.