Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

activebet.ru

Середа, 18 липня 2012, 16:39

Садовий зупинив дію 4 ухвал міськради

Міський голова Львова Андрій Садовий відхилив 4 ухвали, прийняті на сесії міської ради 12 липня:  щодо МАФів, механізованого атракціону та двох ухвал щодо земельних питань. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Йдеться про дію таких ухвал, як «Про внесення змін до ухвали міської ради від 18.12.2008 №2311 (зі змінами)» (стосується малих архітектурних форм), «Про встановлення механізованого атракціону на пл. Святого Теодора», «Про користування ТДВ «Львівагромашпроект» земельними ділянками на вул. Є. Олесницького, 28», «Про затвердження гр. Радомській С.Й. проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки на вул. Пекарській, 65-а».

Остання ухвала стосується розміщення малих архітектурних форм. Відповідно до неї департамент економічної політики Львівської міськради повинен буде видавати дозволи суб’єктам господарської діяльності  на розміщення  об’єкта торгівлі, ресторанного господарства та побутового обслуговування у малих архітектурних формах, що в свою чергу суперечитиме чинному законодавству України.

«Відтак, правових підстав на оформлення та видачі дозволу на розміщення об’єкту торгівлі та cфери послуг  немає, оскільки необхідність одержання такого документа не передбачена жодним Законом України», – сказано у зауваженнях мера.

Ухвала «Про встановлення механізованого атракціону на пл. Святого Теодора» також, на думку Андрія Садового, потребує додаткових дозволів,погоджень та розпоряджень. Зокрема, розпорядження голови районної адміністрації, погодження Львівської державної інспекції з охорони праці у будівництві і підйомних спорудах, погодження департаменту містобудування, Львівського комунального підприємства «Зелений Львів» та балансоутримувачів, погодження Територіального управління Держгірпромнагляду у Львівській області, погодження виконавчого органу міської ради, який здійснює видачу дозволів на тимчасове порушення благоустрою при виконанні робіт, погодження департаменту гуманітарної політики, схеми розміщення атракціонів та ін.

Проектом ухвали «Про користування ТДВ «Львівагромашпроект» земельними ділянками на вул Є.Олесницького, 28» пропонується передати в оренду ТДВ «Львівагромашпроект» земельну ділянку загальною площею 2,3577 га на вул Є.Олесницького, 28 для обслуговування будівель, яка на даний момент перебуває в оренді спільного українсько-польського підприємства ТзОВ «ТЕЛ-САТ».

«Не зрозуміло на підставі чого змінилося функціональне використання земельної ділянки, яка в усіх випадках надається для обслуговування будівель», – зазначено у зауваженні.

Щодо ухвали «Про затвердження гр. Радомській С.Й. проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки на вул. Пекарській, 65-а», свої дії мер аргументує необхідністю отримання згоди від Головного управління охорони здоров’я ЛОДА, у підпорядкуванні якого знаходиться територія.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.