Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

vaas.gov.ua

Четвер, 13 вересня 2012, 12:08

Регіонали програли суд по питанню створення спеціалізованих виборчих дільниць у Трускавці

Львівський окружний адміністративний суд, розглянувши позовні вимоги Партії регіонів до виконкому Трускавецької міськради з питань створення спеціалізованих виборчих дільниць, відмовив у їх задоволенні повністю.

Суд постановив, що виконком Трускавецької міської ради жодним чином не порушує прав потенційних виборців – гостей санаторно-курортних закладів у реалізації ними виборчого права та не порушує Закону України «Про вибори народних депутатів», оскільки виборче законодавство чітко визначає порядок зміни місця голосування без зміни виборчої адреси.

Нагадаємо, Партія регіонів звернулася до суду з позовом до виконавчого комітету Трускавецької міської ради.

Цьому позову передувало офіційне звернення облдержадміністрації з пропозицією утворити на територіях санаторно-курортних закладів міста Трускавця додаткові спеціальні виборчі дільниці на тимчасовій основі по 121 Дрогобицькому виборчому округу, де у день виборів будь-який відпочивальник міг би проголосувати за двома виборчими бюлетенями, тобто за політичну силу і за мажоритарними списками.

Саме остання вимога викликала заперечення виконкому, оскільки могло суттєво вплинути на регіональну виборчу політику в тому плані, що, за попередніми підрахунками, близько 5 тисяч виборців інших регіонів України отримували можливість віддати свій голос за незнаного для них кандидата по чужому мажоритарному округу і таким чином реально позначитися на результаті виборів. Крім того, це певною мірою створювало б ґрунт для фальсифікації результату виборів.

Трускавецька міська рада проаналізувала виборче законодавство і відмовила в утворенні додаткових спеціальних виборчих дільниць на тимчасові основі, що і стало предметом позову Партії регіонів.

Трускавецька міська рада у період з грудня 2011 року до вересня поточного року зверталася у ЦВК, а також до окружної виборчої комісії, Львівської облдержадміністрації та прокуратури за роз’ясненням з питань організації підготовки та забезпечення виборчого права для громадян, які у день голосування перебуватимуть на оздоровленні у Трускавці.

Постановою Кабінету Міністрів від 11 липня 2011 року затверджене «Загальне положення про санаторно-курортний заклад», згідно з яким, з огляду на характер наданих послуг, санаторно-курортні заклади не відносяться до стаціонарних лікувальних закладів.

Нагадаємо, Окружна виборча комісія № 121, Дрогобицького в.о. ухвалила постанови про створення восьми спеціальних виборчих дільниць на тимчасовій основі у смт. Східниця та с. Модричах для голосування виборців, які 28 жовтня відпочиватимуть у санаторно-курортних закладах цих населених пунктів. Ці постанови були прийняті на основі подання Бориславської міської ради та Дрогобицької районної держадміністрації.

Джерело:Трускавецький вісник

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.