Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Вівторок, 17 квітня 2018, 17:55

На Львівщині оголосили 2018 рік Роком Просвіти

Львівська облрада

Львівська облрада проголосила на Львівщині 2018 рік Роком «Просвіти» та встановила День пам’яті українців із Закерзоння.

Сьогодні на сесії Львівської обласної ради депутати проголосували про оголошення 2018 року Роком «Просвіти» з нагоди відзначення цьогоріч 150-річчя створення Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка та 30-річчя відновлення його діяльності.

Також депутати облради встановили на Львівщині День вшанування пам’яті примусово виселених українців із Закерзоння, який відзначатиметься щорічно в другу неділю вересня.

Крім того, депутати рекомендували районним радам, міським радам міст обласного значення, радам об’єднаних територіальних громад на місцевому рівні прийняти аналогічні рішення.

Закерзоння – українські етнічні території, розташовані на захід від сучасного польсько-українського кордону, що за підсумками Другої світової війни увійшли до складу Польщі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.