Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Богдан Дубневич

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 10:20

Дубневичі подали до суду щодо арешту Новороздільської і Новояворівської ТЕЦ

Богдан Дубневич

Народні депутати знову намагаються зняти арешт зі своїх теплопостачальних підприємств щодо яких триває справа про розтрату держкоштів.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Народні депутати Богдан та Ярослав Дубневичі подали скаргу до Солом’янського районного суду міста Києва про зняття арешту з Новояворівської ТЕЦ, яка була заарештована за клопотанням НАБУ в рамках кримінальної справи про розкрадання газу.

Також, таку ж саму справу, лише щодо Новороздільської ТЕЦ, суд розглядатиме 18 жовтня.

Як йдеться у повідомленні, робота Новояворівської ТЕЦ лишається заблокованою, тому, що новий управитель ТЕЦ, обраний Агентством з повернення активів та управління арештованим майном (АРМА), досі не підписав контракт на постачання газу на це теплопостачальне підприємство через умову "Нафтогазу" взяти на себе борги Дубневичів.

Нагадаємо, у січні цього року НАБУ затримало у Львові чотирьох посадових осіб ТОВ "Енергія-Новий Розділ", ТОВ "Енергія-Новояворівськ" та ТОВ "Енергія" за підозрою в заволодінні понад 300 млн м³ природного газу НАК "Нафтогаз України" на суму понад 1,4 млрд грн.

Кінцевими бенефіціарами всіх трьох компаній є народні депутати від Блоку Петра Порошенка брати Ярослав і Богдан Дубневичі.

У серпні цього року Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ тимчасово перейшли до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманих від корупційних та інших злочинів. 

А нещодавно Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, видала ліцензію на постачання газу підприємствам Дубневичів, щоб вони змогли підготуватися до опалювального сезону.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.