Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

АТП №1

Четвер, 29 листопада 2018, 14:34

Міськрада передбачила кошти на пільгові перевезення у 2019 році

АТП №1

У бюджеті на 2019 рік Львівська міськрада передбачила понад 60 млн грн для безкоштовного проїзду пільговиків в автотранспорті. 

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати затвердили міський бюджет Львова на 2019 рік.

Відповідно до документу, за безкоштовний проїзд пільгових категорій в автотранспорті перевізникам компенсують 61,3 млн грн.

Електротранспорту на пільгові перевезення видяліть 170 млн грн. До того ж, для ЛК "Львівелектротранс" передбачили 9,1 млн грн відшкодувань за перевезення учнів та студентів, які оплачують половину вартості квитка. 

Зазначимо, у 2018 році на пільговий проїзд у Львові виділили 22 млн грн. 

Нагадаємо, у жовтні львівські перевізники заявили, що вимагають негайно підняти вартість проїду у маршрутках до 6,5 грн, а після обговорень встановити тариф за проїзд у 9 грн. В іншому випадку вони пообіцяли зменшити кількість автобусів на маршруті. 

На початку листопада на сесії Львівської міськради депутати вимагали розрахувати тарифи на проїзд у громадському транспорті міста і не піднімати вартість проїзду без проведення громадських слухань.

Додамо, 26 листопада на слуханнях громада Львова не підтримала пропозицію підняти ціну на проїзд у транспорті. 

Також, Андрій Білий розповів про плани міськради щодо стратегії розвитку транспорту у Львові до 2020 року і зазначив, що вартість місячного електронного квитка може становити 400-500 грн. 

Львівські депутати вимагають від мера Львова Андрія Садового якнайшвидше запровадити електронний квиток. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.