Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

паркування у Львові

П'ятниця, 26 квітня 2019, 12:15

У Львові заплатити за паркування можна буде через смартфон

паркування у Львові

Система мобільного паркування Smart Parking працюватиме на 13 паркінгах міста, на яких не буде автоматів для оплати.

Сьогодні, 26 квітня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення впровадити у Львові у порядку експерименту у рамках проекту Smart Parking оплату послуг за паркування виключно за допомогою мобільних додатків, смс-повідомлень та QR-кодів.

З 1 червня систему оплати впровадять на майданчиках для паркування, які знаходяться на вул. Листопадового Чину (12 парко-місць), вул. П. Саксаганського (21 парко-місце), вул. Б. Лепкого (21 парко-місце), вул. І. Огієнка (18 парко-місць), вул. М. Лисенка (13 парко-місць), вул. П. Куліша (45 парко-місць), вул. Шпитальна (25 парко-місць).

З 1 вересня система Smart Parking  запрацює на майданчиках для паркування на вул. Є. Гребінки (18 парко-місць), вул. М. Драгоманова (30 парко-місць), вул. Сянська (15 парко-місць), вул. Лазнева (10 парко-місць), вул. Медова
(9 парко-місць), вул. М. Гоголя (27 парко-місць).

До цього часу ЛКП "Львівавтодор" має встановити поруч з відповідними дорожніми знаками інформаційні щити щодо правил паркування та порядку розрахунку за послуги паркування за допомогою мобільних додатків, смс-повідомлень і QR-кодів та інформаційну табличку "Мобільне паркування".

Нагадаємо, на площі Є. Петрушевича, що входить в історичну частину Львова, ЛКП "Львівавтодор" зведе підземний багаторівневий паркінг.

Також, з 16 жовтня 2018 року водії можуть придбати місячний абонемент на паркування у Львові за ціною від 700 грн до 2800 грн. 

Зазначимо, у вересні 2018 року Львівська міськрада вирішила проаналізувати завантаженість паркувальних майданчиків у місті. Станом на кінець травня, паркувальні майданчики у центрі Львова були завантажені на 79%.

Окрім цього, водіям автівок заборонили паркуватися на тротуарах, а ще у грудні 2017 року депутати міськради затвердили перелік вулиць, на яких паркування автомобілів заборонено. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.