Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Магазин "Океан"

Четвер, 1 серпня 2019, 13:59

Забудовника "Океану" оштрафують за знищення мозаїки

Магазин "Океан"

Після усунення виявлених порушень забудовник знову зможе відновити реконструкцію магазину.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

З 18 до 31 липня тривала перевірка реконструкції будівлі магазину "Океан" на вул. В. Великого, 26А, за результатами якої виявили порушення законодавства у сфері містобудівної діяльності, що проявилося у відхиленні від затвердженої проектної документації при виконанні будівельних робіт шляхом демонтажу зовнішньої стіни з елементами мозаїчного фасаду, що підлягала збереженню.

За результатами цієї перевірки щодо генерального підрядника будівництва склали протокол про правопорушення у сфері містобудівної діяльності, яке передбачене п. 8 ч.3 ст. 2 Закону України "Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності". Порушнику загрожує штраф у розмірі 45 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Крім цього, замовнику та генеральному підряднику будівництва видали приписи про зупинення підготовчих та будівельних робіт до моменту усунення виявлених порушень, які, відповідно до положень містобудівного законодавства є обов'язковими до виконання.

Наразі вказані документи державного архітектурно-будівельного контролю вручили відповідним суб’єктам містобудування та призначили розгляд справи про правопорушення у сфері містобудівної діяльності.

Крім цього, в передбачений законодавством строк Інспекція організує перевірку виконання суб’єктами містобудування вимог приписів про зупинення робіт, у разі їх невиконання вжиють заходи щодо притягнення винних осіб до відповідальності.

Нагадаємо, 18 липня інспекція держархбудконтролю отримала доручення на проведення позапланової перевірки будівлі колишнього магазину "Океан" на предмет дотриманні містобудівного законодавства.

Інспекція Держархбудконтролю перевірила будівлю і виявила, що забудовник справді знищив історичну мозаїку, але компанія обіцяє відновити її в тому ж орнаменті. 19 липня виконавчий комітет Львівської міськради скасував містобудівні умови і обмеження цьому забудовнику.

Додамо, 22 липня на порталі е-петицій Олеся Домарадзька зареєструвала петицію з вимогою оприлюднити план реконструкції магазину "Океан" у Львові, затверджений компетентними органами містобудування.

Також вчора, 23 липня, відбулася зустріч Андрія Садового з реставраторами та художниками щодо цієї ситуації, на якій фахівці запевнили міського голову, що відновити мозаїку можливо.

Зазначимо, маркет "Океан" був збудований у 1982 році. Мозаїку з рибами було створено на основі ескізу відомого львівського художника Володимира Патика. У 2012 році Варіанти поспілкувалися з митцем.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.