Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

"ДТЕК Західенерго".

Вівторок, 8 жовтня 2019, 14:40

ДТЕК Ахметова підозрюють у зловживанні монопольним становищем

"ДТЕК Західенерго".

Антимонопольний комітет України розпочав розслідування щодо можливого зловживання монопольним становищем ПАТ "ДТЕК Західенерго".  

Про це повідомила пресслужба Антимонопольного комітету України.

У так званій зоні "Бурштинського енергоострову", в межах Івано-Франківської, Львівської та Закарпатської областей, близько 90% електроенергії виробляє ПАТ 2ДТЕК Західенерго".

"Антимонопольний комітет України отримав інформацію, що у серпні-вересні цього року "ДТЕК Західенерго" продавав на ринках РДН/ВДР значно менше електроенергії, ніж заявлені погодинні обсяги купівлі. Тобто в цей період був постійний попит споживачів, але єдиний крупний продавець не задовольняв його, "притримуючи" обсяги товару для більш дорогого, балансуючого (він же  "штрафний") ринку" – йдеться у повідомленні.

 

 

АМКУ вважає, що компанія реалізовувала електроенергію на так званому балансуючому ринку, де тарифи значно вищі, ніж на РДН та ВДР. Комітет вбачає в цьому не лише ознаки монопольного становища з боку ДТЕК Західенерго, але і зловживання ним. Саме тому Антимонопольний комітет Україна розпочав розслідування щодо можливого зловживання монопольним становищем ПАТ "ДТЕК Західенерго".

У серпні й вересні АМКУ повідомляв Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, про ознаки порушень на "Бурштинському острові", однак реакції не отримав.

Нагадаємо, ДТЕК Ахметова змушує мешканців Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської областей купувати електроенергію на третину дорожче від решти України.

Додамо, за даними Держкомстату, у 2018 році Бурштинська ТЕС, що входить в ДТЕК "Західенерго" олігарха Ріната Ахметова, викинула в атмосферу 182,922 тисяч тонн забруднюючих речовин.

Компанія опинилася на 3 місці у антирейтингу, до якого також потрапили ще 5 підприємств Ахметова, обсяг їхніх викидів склав більше 847 тисяч тонн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.