Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

П'ятниця, 31 січня 2020, 13:18

Садовий планує оголосити конкурс на кращі роботи львівських забудовників

Андрій Садовий

Андрій Садовий запропонував провести конкурс на визначення кращих мистецьких творів на фасадах новобудов Львова.

Про це заявив сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради.

Андрій Садовий доручив заступнику міського голови Львова з містобудування Любомиру Зубач і заступнику міського голови з питань розвитку Андрію Москаленку звернутися до всіх будівельних компаній міста з пропозицією прикрашати новобудови мистецькими елементами.

"Було б дуже корисно дати імпульс для забудовників міста Львова, щоб вони, будуючи будівлі чи роблячи реконструкції, знаходили можливість робити якісь цікаві панно, мозаїки чи навіть мурали, щоб цю сірість розбавити красивими кольорами. Це буде велика можливість для митців отримати додатковий дохід, а мешканці міста будуть щасливі побачити мистецтво перед своїми вікнами чи просто прогулюючись містом", – наголосив Андрій Садовий.

За його словами, таке рішення є логічним у рамках запровадження у Львові Року культури, а за результатами цього року потрібно провести конкурс на визначення кращих мистецьких творів на сучасних будинках.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року в місті нарахували 236 мозаїк та мистецьких панно, які планують зберегти від знищення.

У липні 2019 року забудовник знищив мозаїку з рибами авторства Володимира Патика на будівлі колишнього магазину "Океан", відтак виконавчий комітет міськради прийняв рішення про збереження історичних мозаїк на території Львова та вирішив скласти їх перелік. Однак вже у вересні цього року Львівська міськрада дозволила цій компанії, після сплати штрафу в 90 тис грн, продовжити реконструкцію магазину.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.