Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аеропорт "Львів"

Середа, 18 березня 2020, 14:04

Аеропорт Львів може втратити більше 25 мільйонів за час карантину

аеропорт "Львів"

За два тижні карантину збитки аеропорту "Львів" можуть скласти від 25 до 30 млн грн.

Про це повідомляє Центр транспортних стратегій.

З 16 березня й до 3 квітня, на час карантину, Міжнародний аеропорт "Львів" ім. Данила Галицького повністю припинив міжнародне, а з 17 березня й внутрішнє авіасполучення. За словами гендиректорки аеропорту Тетяни Романовської, за цей час збитки аеропортуможуть досягти 20-25 млн грн.

Зокрема, співробітники аеропорту частково відправлені в оплачувану відпустку, частково – у відпустку за свій рахунок, операційні служби переведені в мінімізований штатний режим, кафе перестали працювати, питання з оплатою оренди на період карантину не врегульовано.

Романовська зазначила, що в період карантину необхідно продовжувати виплачувати співробітникам зарплати, однак, на фоні відсутності доходів, збитки підприємства можуть попередньо скласти 20-25 млн грн до моменту закінчення періоду карантину в квітні.

Аеропорт вже звернувся в Міністерство транспорту і в Міністерство фінансів з проханням розглянути можливість зменшення відрахування дивідендів до бюджету за перший та, можливо, другий квартал. Додамо, аеропорт зобов'язаний перераховувати в якості дивідендів державі 90% свого доходу.

"Користуючись затишшям, плануємо провести косметичні ремонтні роботи на смузі, на пероні і в самому терміналі. Особисто мені б хотілося, щоб наші співробітники не втрачали оптимізму і використовували час карантину для повноцінного відпочинку, оздоровлення. Це відмінний час закінчити ті справи, на які раніше не вистачало часу, і отримати практичну користь з цього перепочинку", – наголосила Романовська.

Нагадаємо, під час карантину аеропорт "Львів" прийматиме лише чартерні рейси з українцями з-за кордону, 16 березня у аеропорті відмінили п'ять рейсів компанії Wizz Air та рейси до Відня Австрійських Авіаліній. Крім цього, у Wizz Air призупинили виконання усіх рейсів із та до України з 17 березня до 3 квітня.

Додамо, з 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів. 

Станом на ранок, 18 березня, у Львові 24 людини госпіталізували з підозрою на коронавірус. У Львові ввели заборону на проведення масових заходів. Від 16 березня у місті закривають усі заклади торгівлі, крім продуктових, аптек та заправок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.