Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

госпіталь ім. Ю. Липи

health-loda.gov.ua

Понеділок, 18 травня 2020, 15:40

До госпіталю ім. Ю. Липи у Винниках планують приєднати дві лікарні

госпіталь ім. Ю. Липи

Депутати планують ліквідувати обласні лікарні відновного лікування та відновного лікування №3, приєднавши їх до госпіталю ім. Ю. Липи.

Про це йдеться у проекті рішення, підготовленому на розгляд сесії Львівської обласної ради 19 травня.

Депутати планують здійснити реорганізацію комунального некомерційного підприємства ЛОР "Львівська обласна лікарня відновного лікування" (вул. Кордуби, 4а) та комунального некомерційного підприємства ЛОР "Львівська обласна лікарня відновного лікування №3" (м. Соснівка) шляхом приєднання їх до комунального некомерційного підприємства ЛОР "Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи" (знаходиться у м. Винники, однак зареєстрований у смт. Дубляни, Самбірський район).

Як йдеться у проекті рішення, реорганізація здійснюється для покращення якості та доступності медичного обслуговування населення, підвищення ефективності використання бюджетних коштів та кадрового потенціалу, бо ці дві лікарні є збитковими.

Відтак, Львівська ОДА має затвердити нову редакцію статуту госпіталю, ця лікарня також отримає усе майно Львівськаої обласної лікарні відновного лікування та Львівської обласної лікарні відновного лікування №3, а працівників цих закладів переведуть на роботу у госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи.

"Спільно з департаментом охорони здоров’я Львівської обласної
державної адміністрації та КНП ЛОР "Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи" забезпечити працевлаштування шляхом переведення всіх працівників КНП ЛОР "Львівська обласна лікарня відновного лікування, КНП ЛОР "Львівська обласна лікарня відновного лікування №3" у КНП ЛОР "Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи", – йдеться у проекті рішення.

Однак у документі відсутня інформація про майбутнє використання вивільнених приміщень цих лікарень.

Зазначимо, минулоріч депутати здійснили реорганізацію дитячого санаторію на вул. Коновальця, приєднавши його до "Охматдиту", а звільнені приміщення виставили на продаж.

Нагадаємо, з 2019 року директором госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи став Максим Прикупенко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.