Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

фонтан біля Оперного театру

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 2 листопада 2020, 14:28

У Львові намагалися пошкодити сухий фонтан біля Оперного театру

фонтан біля Оперного театру

Невідомі розлили технічне масла на поверхні фонтану, що на проспекті Свободи.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Невідомі розлили технічне масло на верхній поверхні фонтану біля Оперного театру у Львові. Масло просочилось у середину технічного приміщення, однак встановлені фільтри його виловили.

"Розлиття технічного масла на верхній поверхні нового фонтану біля Оперного театру розцінюємо як спробу пошкодити фонтан. Масло було розлито так, що воно просочилося в середину. Однак завдяки спеціально встановленим фільтрам його виловили, і воно не пошкодило обладнання, розташоване в технічному приміщенні (під землею)", – наголосив голова Галицької РА Андрій Зозуля.

За його словами, Галицька РА скерує звернення в поліцію, а також посилить охорону площі і фонтану.

Нагадаємо, з 22 жовтня у площі перед Львівським оперним театром запрацював новий сухий фонтан. У листопаді 2019 року виконком Львівської міської ради погодив розробку проектної документації на встановлення сухого фонтану на проспекті Свободи. Тоді у міськраді показали візуалізацію проекту: на "стометрівці" встановлять лавочки з розетками для зарядки ноутбуків і телефонів, а також тут з'явлиться безкоштовний wi-fi.

Вартість проекту становить 1,5 млн доларів, його фінансує благодійний фонд "Сокар-Благо", який ще у 2016 році запропонував міськраді власним коштом збудувати перед лвівською оперою "сухий" фонтан (без чаші). Однак у березні цього року Львівська міськрада замовила за 4,5 млн грн прокладання мереж для "сухого" фонтану.

Натомість роботи із демонтажу існуючого фонтану, який тут облаштували у 2008 році, стартували у грудні минулого року. Тоді у міськраді пояснили, що планують встановити його у Стрийському парку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.