Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Понеділок, 28 грудня 2020, 12:10

Депутати визначатимуть доцільність та розмір премій заступників Садового

Львівська міськрада

Питання доцільності преміювання заступників міського голови Львова та розміру премій відтепер розглядатимуть на сесії міськради не рідше, ніж раз у квартал. 

Про це йдеться в новому Регламенті Львівської міської ради, ухваленому на останньому засіданні сесії 24 грудня.

"Преміювання заступників розглядається на сесії не рідше, ніж раз у три місяці. У висновку має бути інформація про доцільність чи недоцільність преміювання", – розповів юрист Юлій Рудницький.

У новому Регламенті Львівської міської ради змін зазнало положення про формування порядку денного пленарних засідань сесій ради. Відтепер порядок денний формується спільно депутатами і головою і публікується лише після того, як його підписують міський голова і секретар ради. Раніше порядок денний пленарних засідань формувався міським головою.

"Без підпису секретаря ради регламент не публікується на сайті. Якщо порядок денний відмовляється підписувати секретар ради чи міський голова, тоді збирається колегія і публічно голосує за конкретний порядок денний, відповідно, вже станом на середу до сесії всі знають, які питання будуть розглядатись на сесії", – пояснив Рудницький.

Також з Регламенту усунули норму, згідно якої порядок денний позачергових сесій мав оприлюднюватись за два тижні до дати її проведення.

"Відтепер позачергову сесію скликає секретар ради на підставі  підписів третини депутатів, якщо за три робочі дні її не скликав міський голова", – сказав Рудницький. 

В Регламенті рекомендовано депутатам не займати посади у виконавчих органах міськради.

Серед інших положень, які зазнали змін у новому регламенті – пункт про те, що боргові зобов’язання і будь-які питання щодо боргових зобов’язань голосується двома третинами депутатів на сесії міськради.

Також у Регламенті з’явилась норма про інститут позаштатних радників секретаря ради, прописані їхні повноваження. Раніше у секретаря міської ради Львова не було радників.

Нагадаємо, 24 грудня на сесії Львівської міськради депутати затвердили Регламент міської ради.

Додамо, 23 грудня депутати створили п'ять фракцій у Львівській міськраді та 12 постійних комісій, а також призначили Маркіяна Лопачака від ВО "Свобода" секретарем Львівської міської ради.

До Львівської міської ради пройшли п'ять партій, які розділили між собою 64 депутатських мандати: "Європейська Солідарність" – 26 мандатів, "Самопоміч" – 17 мандатів, "Голос" – 8, "Варта" – 7 мандатів та ВО "Свобода" – 6 мандатів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.