Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медичний заклад на Львівщині

Понеділок, 12 квітня 2021, 10:42

У лікарні Красного немає коштів на зарплати медикам

медичний заклад на Львівщині

Головний лікар Красненської міської лікарні заявив, що медзаклад є збитковим.

Про це повідомляє "Буський медіа портал".

Як заявив на сесії Красненської селищної ради головний лікар Красненської міської лікарні Володимир Саламаха, лікарня є збитковою.

"За перший квартал цього року на медикаменти витрачено 224 тис 817 грн, на продукти з місцевого бюджету – 21 тис 29 грн, на газопостачання – 150 тис 757 грн, на амбулаторії – 54 тис 570 грн, на ФАП – 20 тис 683 грн, на оплату світла – 40 тис грн. Видатки за первинну медичну допомогу у сумі 1 млн 135 тис грн за перший квартал, за вторинну медичну допомогу – 1 млн 903 тис грн. Разом – 3 млн 38 тис грн. Дохід від Національної служби здоров’я України складає за первинно-медичну допомогу 1 млн 196 тис 985 грн, за "вторинну" – 376 тис 268 грн. Разом дохід за квартал – 1 млн 573 тис 254 грн. Загалом, лише за перший квартал лікарня у мінусі на суму 1 млн 464 тис 746 грн" – пояснив Володимир Саламаха.

За його словами, зараз у лікарні працює 82 особи.

Натомість селищний голова Красного Роман Фурда наголосив, що лікарня з’їдає левову частку селищного бюджету й спричиняє гальмування розвитку громади, тому доручив Саламасі напрацювати дорожню карту виходу лікарні із збитковості.

Нагадаємо, на початку березня громада міста Кам'янка-Бузька звернулася до Львівської ОДА передбачити гроші на функціонування Кам’янка-Бузької лікарні, утримання якої переклали на місцевий бюджет.

Додамо, на території Львівської області створили 73 об'єднані теритріальні громади та сім нових районів: Львівський, Червоноградський, Стрийський, Самбірський, Дрогобицький, Золочівський та Яворівський.

Експерти вважають, що перспективний план розвитку Львівської області, затверджений за поданням Львівської ОДА у травні 2020 року, розробили з порушеннями і без консультацій з громадськістю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.