Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

парк "Здоров'я" у Золочеві

Четвер, 22 квітня 2021, 12:14

Парк у Золочеві планують віднести до природно-заповідного фонду

парк "Здоров'я" у Золочеві

Комісія облради погодила перетворення парку відпочинку "Здоров’я" у Золочеві на пам’ятку садово-паркового мистецтва.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради. 

Вчора, 21 квітня, на своїєму засіданні комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської облради погодила створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення "Міський парк відпочинку "Здоров’я" у Золочеві.

Парк займатиме площу у 23,44 га.

"Заповідний об’єкт оголошується з метою збереження парку відпочинку, який сформовано у середині ХХ ст. у заплаві річки Млинівка. У південній частині парку розташований став із островом. Водойма є важливою екосистемою для проживання водно-болотних птахів, зокрема для їх зимівлі. На території виявлено зростання 49 видів та форм деревно-чагарникової рослинності. Також під наметом листяних дерев виявлено місцезростання виду, включеного до червоної книги України – булатки великоквіткової" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, якщо парк віднесуть до природно-заповідного фонду, то він може претендувати на фінансування з державного бюджету України.

Дослідження та наукове обгрунтування парку підготували фахівці національного природного парку "Північне Поділля".

Парк "Здоров’я" розташований на вул. Шашкевича. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.