Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівська облрада

Четвер, 3 червня 2021, 12:15

Кирилич та Куйбіда не зійшлись в праворозумінні

Львівська облрада

Департамент економічної політики Львівської ОДА має надати додаткову аргументацію щодо умов допуску до конкурсу проєктів регіонального розвитку.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Вчора, 2 червня, комісія з питань розвитку місцевого самоврядування Львівської облради доручила департаменту економічної політики облдержадміністрації надати додаткову аргументацію по умовах допуску проектів до конкурсу проєктів регіонального розвитку.

Голова комісії, депутат Львівської облради Володимир Кирилич звернув увагу, що частина проєктів, поданих на конкурс, вже отримали фінансування з інших джерел та їхню реалізацію розпочато.  

"Заявник подав проект, не врахувавши, що частина робіт на якусь суму вже виконана. Тут є ризик виконання два рази одної тої самої роботи" − наголосив він. 

В умовах конкурсу зазначено, що такі проєкти не можуть фінансуватись в рамках цього конкурсу. 

Відповідно до пункту сьомого "Комплексної програми регіонального розвитку Львівщини на 2021-2025 роки" не фінансуються проєкти, які передбачають реалізацію визначених у проєкті заходів, що фінансуються за рахунок коштів бюджетів різних рівнів у рамках втілення державних, регіональних і галузевих програм і проєктів (за виключенням проєктів за напрямом "Реалізація стратегічних (розвиткових) проєктів").

Директор департамента економічної політики Львівської ОДА Степан Куйбіда, натомість, зазначив, що, на його переконання, цей пункт означає, що до конкурсу не допускаються лише ті проєкти, які вже отримали фінансування цього року. Отож обмеження не мали би стосуватись проєктів, які фінансувались в попередні роки. 

"Норма програми говорить про те, що проект "не фінансується". Ми дивилися, чи будь-який з цих проектів станом на момент подання заяв на Конкурсну раду не фінансуванся з інших джерел. І ми впевнені, що жоден з тих проектів, який був поданий на Конкурсну раду станом на день подання документів до конкурсної ради, не був профінансований з іншого джерела цього року" −  пояснив Степан Куйбіда.

Як приклад проєкту, який фінансувалися за рахунок інших програм, Володимир Кирилич навів проєкт "Реконструкція каналізаційних очисних споруд в смт. Новий Яричів Кам’янка–Бузького району Львівської області". 

Зазначимо, проєкт "Реконструкція каналізаційних очисних споруд в смт. Новий Яричів Кам’янка–Бузького району Львівської області" очолив перелік потенційних переможців по пріоритету "Інше". Загальна кошторисна вартість проєкту 5 975,106 грн, а з обласного бюджету планують залучити 1 980,833 грн. Проект подала Новояворівська територіальна громада. 

Натомість, торік у березні пресслужба Львівської ОДА повідомила, що облдержадміністрація затвердила список з 37 природоохоронних заходів та кошторис до нього, які мали профінансувати з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2020 році, зокрема мали прокласти каналізаційні мережі, загальною довжиною понад 7 км, у шести містах і селах, серед них у смт. Новий Яричів. А у вересні 2020 року повідомляли, що на реконструкцію каналізаційних очисних споруд в смт. Новий Яричів  скерували 0,4 млн грн.

Також, у травні минулого року Новояворівська селищна рада провела закупівлю в системі ProZorro на роботи з реконструкції каналізаційних очисних споруд в смт. Новий Яричів, за результатами якої уклали договір з ПП "Промтехвод-Ч" на суму 4 999 896 грн.

За даними аналітичної системи YouControl ПП "Промтехвод-Ч" зареєстроване у 2007 році в селі Долина Кам'янка-Бузького району, керівником і власником є Микола Чепіль. Підприємство займається монтажем водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування, а його статутний капітал становить 1 200 000 грн.

Дозвіл на виконання будівельних робіт з реконструкції каналізаційних очисних споруд в смт. Новий Яричів ДАБІ видала 10 липня 2020 року.

Нагадаємо, у конкурсі проектів регіонального розвитку Львівщини змагалися 108 проектних заявок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.