Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ярослав Рущишин

Вівторок, 15 червня 2021, 13:25

Галицький нардеп Рущишин помилково заспівав колискову для Путіна

Ярослав Рущишин

Ярослав Рущишин та ще чотири нардепи з Голосу внесли в порядок денний ВРУ законопроєкт про російську мову.

Про це повідомляє партія Голос на своїй сторінці у Фейсбуці.

Львівський нардеп із Голосу Ярослав Рущишин, а також його колеги Роман Костенко, Кіра Рудик, Ярослав Железняк та Андрій Осадчук проголосували за внесення у порядок денний для розгляду Верховною Радою України законопроєктів №5554 та №5554-1 про застосування закону про мову в кіно, що підтримує російську мову.

У партії наголосили, що нардепи помилилися і відкликають свої голоси.

"Голос відкликає свої голоси за включення до порядку денного законопроєктів 5554, 5554-1 про застосування закону про мову в кіно. Дане голосування було помилкою, адже законопроєкти з'явились в останній момент: серед 29 законопроєктів був і контроверсійний законопроєкт 5554" – йдеться у повідомленні.

Як написав Рущишин на своїй сторінці у Фейсбуці, внесення в порядок денний ще не є прийняттям закону.

"Помилка сталась, бо саме ці законопроєкти були в одному проєкті постанови разом з іншими. Наголошую, мова йде про помилкове включення в порядок денний, а не голосування за закон" – додав львівський нардеп.

Нагадаємо, у партії Голос виник розкол – на початку червня стало відомо, що щонайменше десять нардепів розглядають варіант виходу з партії та фракції, пояснюючи це узурпацією та зловживанням влади з боку керівництва політсили.

А наприкінці березня львівські нардепи з Голосу оприлюднили заяву, у якій вимагали змінити керівництво та статут своєї партії. 

Наразі головою партії є Кіра Рудик, а головою фракції – Ярослав Железняк.

Додамо, на початку червня український телеведучий Сергій Притула заявив про вихід із Голосу через керівництво партії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.