Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

шахта на Львівщині

П'ятниця, 9 липня 2021, 11:18

Шахти Львівщини перетворять в об'єкти туризму і промисловості

шахта на Львівщині

Львівська ОДА разом з партнерами з німецького уряду планує перетворити шахти "Великомостівська" і "Надія" в промислове виробництво та об'єкт промислового туризму.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Вчора, 8 липня, німецька делегація на чолі з спеціальним уповноваженим федерального уряду Німеччини з питань структурних перетворень в українських вугільних регіонах Станіславом Тілліхом в Львівській ОДА  презентували проєкт "Підтримка структурних змін у вугільних регіонах України", який стосується трансформації шахт в Україні у нові підприємства. 

Найближчим часом на Львівщині планують закрити ВП "Шахту "Великомостівську" ДП "Львіввугілля" та ПрАТ "Шахта "Надія", які відвідали німецькі партнери.

За словами директора департаменту паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Богдана Кейвана, Львівська ОДА планує шахту "Великомостівська" перетворити в промислове виробництво, а "Шахту "Надія" − в об'єкт промислового туризму.

"В межах реалізації цього проєкту облдержадміністрація пропонує на базі шахти "Великомостівська" створити нове промислове виробництво з використанням існуючої інфраструктури (залізничні колії, трансформаторна підстанція, електромережі, мережі водопостачання та водовідведення), ПрАТ "Шахта "Надія" перетворити на об’єкт промислового туризму, зважаючи на існуючу інфраструктуру шахти та навколишні природні умови. Разом з тим, будемо використовувати досвід Німеччини для вирішення питань екологічного характеру вугільного регіону Львівщини" − повідомив Богдан Кейван.

Нагадаємо, шахтарі Львівщини з понеділка готові заблокувати роботу "Львіввугілля", якщо їм не погасять заборгованість із заробітної плати.

Додамо, шахта "Надія" припинить свою діяльність у червні 2022 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.