Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

стадіон Україна

Середа, 14 липня 2021, 12:06

Львівська облрада закликала УАФ переглянути рішення щодо присвоєння категорії стадіону "Україна"

стадіон Україна

Депутати закликали не створювати перешкод для функціонування стадіону "Україна" у Львові та проведення на ньому матчів Української Прем'єр-ліги.

Вчора, 13 липня, під час пленарного засідання Львівської обласної ради депутати направили звернення до керівництва Української асоціації футболу (УАФ) та Української Прем'єр-ліги (УПЛ) з проханням переглянути рішення щодо позбавлення категорії стадіону "Україна" у Львові та не створювати перешкод для проведення на ньому матчів УПЛ.

Ще 15 лютого цього року Комітет з питань стадіонів та безпеки проведення змагань УАФ визнав стадіон "Україна" таким, що відповідає структурним критеріям третьої категорії УАФ, однак вже 9 липня стадіону присвоїли другу категорію, незважаючи на те, що змін до регламенту інфраструктури стадіонів не вносилося, а інфраструктура стадіону не змінилася.

Тому депутати вважають рішення УАФ безпрецедентним та необгрунтованим.

"Варто зазначити, що абсолютно жодних змін інфраструктура стадіону "Україна" у м. Львові з 15 лютого до 9 липня 2021 року не зазнала; усім структурним критеріям для третьої категорії (місця для глядачів; умови для гравців та офіційних осіб; робоча зона для представників засобів масової інформації) стадіон і надалі відповідає. Наскільки нам відомо, керівництво стадіону "Україна" перед проходженням атестації взагалі не отримувало жодних зауважень та скарг. До того ж, жодних аргументів та мотивів прийняття відповідного рішення до сьогодні не озвучено, що вкотре підтверджує свідоме бажання футбольних функціонерів позбавити стадіон "Україна" у м. Львові можливості приймати футбольні матчі" − йдеться у зверненні.

Нагадаємо, 9 липня львівський футбольний клуб Рух оприлюднив офіційну заяву до Української асоціації футболу про готовність припинити своє існування через пониження категорії стадіону "Україна".

А у 2020 році депутати Львівської міськради перетворили ФК "Карпати" на народну команду та надали їй в оренду територію стадіону "Україна".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.