Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

шахтарі Львівщини

Вівторок, 3 серпня 2021, 10:32

Львівські шахтарі планують влаштувати пішу ходу у центрі Львова

шахтарі Львівщини

Гірники ДП "Львіввугілля" пікетуватимуть будівлю Львівської ОДА через заборгованість із зарплати та анонсують акцію протесту на День Незалежності у Києві.

Про це повідомив голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці у Facebook. 

Завтра, 4 серпня, шахтарі ДП "Львіввугілля" планують просести акцію протесту у Львові, вимагаючи виплатити їм заборгованість із заробітної плати за квітень – липень цього року. 

Зокрема, шахтарі влаштують пішу ходу центральними вулицями Львова до будівлі Львівської ОДА та продовжать акцію протесту на День Незалежності у Києві.

"У випадку не прийняття мір із виплати заробітної плати, залишаємо за колективами право на більш радикальні акції протесту в м. Києві до Дня Незалежності", – цитує Волинець звернення профспілок до центральних та місцевих органів влади.

За його словами, станом на сьогодні працівникам держшахт за виконану ними роботу винні майже 1,7 млрд грн.

"Ситуація не тільки на заході країни – у всіх вугільних регіонах, мономістах справді кризова. У шахтарів не залишилось коштів на купівлю найнеобхіднішого, їжі, не говорячи про збори дітей до школи та виплати за кредитами. Попри обіцянки на найвищому рівні, гірників тримають на голодній пайці. Моновлада заявляє про дефіцит вугілля на ТЕС, про готовність купувати вугілля та електроенергії з Росії, при тому не даючи працювати вітчизняній вугледобувній галузі" – пояснив Михайло Волинець.

Нагадаємо, сьогодні на території ДП "Львіввугілля" дружини й матері шахтарів Львівщини разом із дітьми планують провести акцію протесту через заборгованість із заробітної плати.

Додамо, у липні заступника директора однієї із шахт "Львіввугілля" викрили на хабарництві, а на початку червня керівництво "Львіввугілля" спіймали на махінаціях із закупівлями масок, а минулоріч на хабарництві також затримали керівника однієї із шахт "Львіввугілля".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.