Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Ензим

google.com.ua

Понеділок, 20 вересня 2021, 17:16

Ензим отримав грант від ЄБРР для боротьби з кліматичними змінами

Ензим

Шість українських компаній які використовують інноваційні рішення і технології для боротьби з кліматичними змінами, отримали гранти від ЄБРР.

Про це повідомляє видання UBR.

Європейський банк реконструкції і розвитку та Євросоюз своїми грантами допоможуть інноваційним українським компаніям, що використовують нові підходи для підвищення кліматичної стійкості.

Зокрема, шість компаній отримали кліматичні ваучери, що покривають 75% витрат (до 50 тисяч євро) на інноваційні рішення та технології, які вони використовують для боротьби з кліматичними змінами.

"ЄБРР радий підтримати нові успішні українські компанії в рамках нашої програми кліматичних інноваційних ваучерів" – наголосила голова ЄБРР в Україні Ірина Кравченко.

У список компаній-переможців увійшли:

- компанія по переробці пластикових відходів "Зе Гуд Пластик Компані";

- архітектурна студія "Екодар";

- виробник дріжджів "Ензим";

- інженерна фірма "Домініон";

- компанія "Віва Вікторія";

- "Лабораторія перспективних ракетних двигунів", що займається ракетно-космічними технологіями.

Нагадаємо, ПрАТ "Компанія Ензим" – найбільший виробник дріжджів в Україні. Компанія контролює більшу частину українського ринку дріжджів та постачає цей продукт за кордон, передусім у Болгарію, Чехію, а також більш ніж у 10 інших країн Європи.

У грудні 2020 року компанія отримала кредит від ЄБРР для розширення виробництва  із виготовлення дріжджових екстрактів.

У березні 2019 року Львівська міськрада дозволила "Компанії Ензим" звести на вул. Личаківській, 232 виробничий корпус для виробництва дріжджового концентрату, у квітні минулого року – комплекс очисних споруд, а у серпні 2019 року – склад.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.