Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Сихів

Четвер, 7 жовтня 2021, 16:26

Львівські депутати погодилися зберегти громадський простір на Сихові

Сихів

Депутати підтримали петицію про зупинення руйнування громадського простору та соціальної інфраструктури на Сихові.

Сьогодні, 7 жовтня, на сесії Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію про зупинення руйнування громадського простору, знищення соціальної інфраструктури та локального бізнесу на Сихові.

"За" проголосували 34 депутати.

Зазначимо, ще 3 червня цього року на порталі електронних петицій Тетяна Продан зареєструвала петицію "Зупинити руйнування громадського простору, знищення соціальної інфраструктури та локального бізнесу на Сихові", яка станом на 2 серпня цього року набрала необхідних 500 голосів на підтримку, відтак міськрада, згідно з порядком подання та розгляду електронних петицій, мала її прийняти або відхилити.

Авторка петиції зазначила, що на проспекті Червоної Калини, 62-а, біля будівлі торгово-офісного центру, планують збудувати великий продуктовий супермаркет. Мешканці виступили проти цього будівництва, адже воно знищить громадський простір, перетворить його на зону для вантажівок та паркінгу.

"Просимо взяти до уваги позицію мешканців мікрорайону та прилеглих будинків, які проти створення ще одного великого продуктового супермаркету, поряд із вже існуючим.

Поява нового великого продуктового супермаркету має два негативних наслідки для мікрорайону та міста в цілому: 1) додає транспортне навантаження на існуючу слабку інфраструктуру доріг та тротуарів; 2) загрожує деградації екосистеми соціального підприємництва та громадського простору, яку поглине велика торгова мережа" – йдеться у тексті петиції.

Авторка наголошує, що зараз у будівлі торгово-офісного центру на просп. Червоної Калини 62-а, представлені послуги представників малого бізнесу й ділянка перед ним перетворилась на громадський простір.

"Створення ще одного продуктового супермаркету великої мережі знищить громадський простір, перетворить його на небезпечну промислову зону вантажівок та паркінгу. Натомість мешканці мікрорайону потребують більше громадських просторів, які є невід'ємною складовою суспільного життя для безпечного дитячого та родинного дозвілля" – пояснила Тетяна Продан.

Депутати погодили цю петицію та доручили міськраді розробити дорожню карту її реалізації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.