Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Броди

zolochiv.net

Середа, 5 січня 2022, 10:52

Золочівська райрада вивчить питання звільнення директора Бродівського лісгоспу

Броди

У Золочівській районній раді створили тимчасову комісію для вивчення питання звільнення директора ДП "Бродівське лісове господарство".

Про це повідомила пресслужба Золочівської районної ради.

Вчора, 4 січня, голова Золочівської районної ради Орест Кавецький видав розпорядження "Про утворення тимчасової комісії" для вивчення питання звільнення директора ДП "Бродівське лісове господарство" Ореста Ониськіва.

Засідання комісії має відбутися сьогодні, 5 січня. До складу комісії увійшли 11 осіб − депутати Золочівської райради, представники силових структур, ДП "Бродівський лісгосп" та Золочівської РДА.

Як йдеться у повідомленні, комісію створили у відповідь на звернення до Золочівської райради колективу ДП "Бродівський лісгосп" та Бродівської міськради щодо недоцільності звільнення директора ДП "Бродівське лісове господарство".

"Наголошуємо, що Золочівська районна рада, як орган місцевого самоврядування, не має важелів впливу на процеси звільнення чи призначення керівників державних підприємств, однак тимчасова комісія районної ради вивчить дане питання та надасть свої висновки" − йдеться у повідомленні.

Додамо, у березні минулого року Золочівська райрада висловила позицію щодо недоцільності об’єднання державних підприємств Бродівського, Золочівського, Буського лісових господарств і виступила за збереження даних підприємств, робочих місць та фахового кадрового потенціалу.

Нагадаємо, 31 грудня відбулася зустріч колективу ДП "Бродівський лісгосп", депутатів, голови РДА, міського голови Бродів та ін. Лісники протестують проти звільнення Ореста Ониськіва з посади директора ДП "Бродівський лісгосп". 

А 30 грудня поблизу Бродів та села Дітківці близько 70 працівників Бродівського лісгоспу перекрили рух трасою Київ-Чоп.

Зазначимо, 29 грудня, директора державного підприємства "Бродівське лісове господарство" Ореста Ониськіва звільнили з посади наказом голови Державного агентства лісових ресурсів України через "незадовільний стан лісокультурного виробництва".

Додамо, у березні 2021 року представники Бродівської громади виступили проти можливого об’єднання Золочівського та Бродівського державних лісгоспів з центром в місті Золочів. Ймовірне об’єднання відклали.

Тоді ж депутати Бродівської міської ради ухвалили звернення до центральної і регіональної влади щодо неприпустимості об’єднання державних підприємств "Мисливське господарство "Стир", Бродівського та Золочівського лісових господарств із центром у м. Золочів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.