Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Буськ

Середа, 9 лютого 2022, 12:53

Буську освіту захищатиме від позовів вчителів адвокат з мамою-директрисою та татом-прокурором

Буськ

Відділ освіти Буської міськради заплатить 49 тисяч гривень адвокату за представництво у справі про відсторонення вчителів.

Відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради Золочівського району Львівської області опублікував у системі ProZorro закупівлю послуг з правової допомоги.

Як йдеться у закупівлі, відділ освіти, культури, молоді та спорту Буської міськради є відповідачем у двох справах:

- за позовом Наталії Кушнірук до Буського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 1 про визнання пропиправним та скасування наказу про відсторонення від роботи, проведення нарахування і виплати середньої заробітної плати за час незаконного відсторонення;

- за позовом Наталії Козачок до Боложинівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Буської міської ради про визнання пропиправним та скасування наказу про відсторонення від роботи, проведення нарахування і виплати середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу.

Закупівлю провели без використання електронної системи. Договір уклали вчора, 8 лютого, з Адвокатським бюро "Святослава Межвінського". Сума договору становить 49 000 грн − по 24 500 грн за представництво у двох справах.

За даними аналітичної системи YouControl, АБ "Святослава Межвінського" зареєстроване у 2018 році в Буську. Основний вид діяльності − діяльність у сфері права. Засновник − Святослав Межвінський.

Зазначимо, що мати Святослава Межвінського, Галина Межвінська, працює директором Утішківського ЗЗСО I-II ступенів Золочівського району. Раніше вона працювала у відділі освіти Буської районної державної адміністрації. А батько, Дмитро Межвінський, станом на 2021 рік, працював прокурором Львівської місцевої прокуратури №1.

Нагадаємо, у грудні минулого року Жовківський районний суд скасував наказ, яким невакциновану проти Covid-19 вчительку школи у селі Сопошин усунули від роботи.

Зазначимо, уряд прийняв постанову, згідно із якою з 8 листопада 2021 року всіх невакцинованих працівників закладів освіти розпочали відсторонювати від роботи без збереження заробітної плати.

Додамо, станом на листопад 2021 року у Львівській області відсторонили 579 працівників закладів дошкільної, загальної середньої позашкільної освіти, які підлягають обов'язковому профілактичному щепленню проти Covid-19. З них 223 − педагогічні працівники, а 356 − обслуговчий персонал. А у закладах вищої освіти Львівській області відсторонили 241 невакцинованого від Covid-19 працівника. 

Новина створена в межах проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст новини не обов'язково зображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.