Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Пластова

Вівторок, 15 лютого 2022, 15:16

НАЗК перевірить тендер щодо будівництва сміттєпереробного заводу у Львові

вул. Пластова

ЛКП "Зелене місто" підозрюють у домовленостях із польською компанією під час проведення тендеру із будівництва сміттєпереробного заводу у Львові.

Про це повідомляє "Ліга Закон".

За даними юридичної фірми "Ілляшев та Партнери", що представляє інтереси компанії WTT Netherlands BV (Нідерланди), Національне агентство з питань запобігання корупції перевірить факти порушень щодо проведення ЛКП "Зелене місто" тендеру на будівництво сміттєпереробного заводу.

Зазначимо, у липні 2021 року у Львові підписали контракт на будівництво сміттєпереробного комплексу з польською компанією Control Process S.A. У 2020 році ЄБРР обирав переможцем цього тендеру консорціум компаній WTT Netherlands BV (Нідерланди) – Axis Industries UAB (Литва), однак вони угоду не підписали й право на контракт отримала польська компанія.

"У листопаді 2020 року делегація консорціуму прибула до м. Львів для урочистого підписання контракту, однак "Зелене місто" повідомило про відстрочення підписання. Пізніше було ухвалене нове рішення про обрання переможцем тендеру компанії Control Process S.A. з пропозицією на понад 1 млн євро більше, ніж сума, запропонована Axis-WTT.

За даними ЗМІ, вже після визначення Axis-WTT переможцем тендеру відбулась зустріч між заступником голови м. Львів з фінансово-економічних питань та керівником компанії Control Process, після якої "Зелене місто" оголосило саме Control Process новим переможцем тендеру.

При цьому посаду керівника ЛКП "Зелене місто" нині займає колишній співробітник Control Process" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у квітні 2018 року депутати міськради погодили отримання кредиту від ЄБРР у 25 млн євро, а вже у червні того ж року ЄБРР оголосив тендер на будівництво сміттєпереробного заводу, який збудують на вул. Пластовій у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.