Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Свищ

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 1 серпня 2022, 15:38

Суд поновив Андрія Свища на посаді керівника Львівелектротрансу

Андрій Свищ

Суд визнав незаконним наказ про звільнення Андрія Свища та постановив поновити його посаді й виплатити 660 тисяч гривень компенсації. 

Про це йдеться у рішенні Пустомитівського районного суду Львівської області від 28 липня 2022 року.

Пустомитівський районний суд визнав незаконним наказ управління транспорту департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради про звільнення з посади ексдиректора ЛКП "Львівелектротранс" Андрія Свища.

Зокрема, суд постановив поновити Андрія Свища на посаді та стягнути з Львівської міськради на його користь 661 394 грн за час вимушеного прогулу, за період з 27 липня 2021 року до 28 липня 2022 року.

"Визнати незаконним і скасувати наказ управління транспорту департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради від 26 липня 2021 року "Про розірвання (припинення) контракту з А. Свищо".

Поновити... на роботі на посаді директора Львівського комунального підприємства "Львівелектротранс".

Стягнути з управління транспорту департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради на користь ... середній заробіток за час вимушеного прогулу за період з 27 липня 2021 року по 28 липня 2022 року включно у розмірі 661 394 грн 64 коп." – йдеться у рішенні суду.

Зазначається, що на рішення суду може бути подана апеляційна скарга, а воно набирає законної сили після закінчення строку подання апеляції.

Нагадаємо, Андрія Свища звинувачують у розкраданні майже мільйона гривень під час закупівлі електроенергії для комунального підприємства. У вересні 2021 року прокурори завершили розслідування та передали обвинувальний акт до суду.

Андрія Свища звільнили з посади керівника "Львівелектротрансу" у липні 2021 року.

Додамо, Андрій Свищо очолив ЛКП "Львівелектротранс" з 21 січня 2020 року. А до цього, з 8 липня 2019 року він був виконувачем обов'язків директора "Львівелектротрансу".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.