Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Свищо

city-adm.lviv.ua

Четвер, 16 вересня 2021, 10:27

Справу щодо екс-керівника Львівелектротрансу передали до суду

Андрій Свищо

Екс-директора ЛКП "Львівелектротранс" Андрія Свища звинувачують у розкраданні майже мільйона гривень.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної прокуратури.

Прокурори завершили розслідування та передали до суду обвинувальний акт щодо екс-директора ЛКП "Львівелектротранс" Андрія Свища ,якого підозрюють у розтраті державних коштів шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Як встановили у прокуратурі, у 2020 році посадовець через публічні закупівлі електроенергії для комунального підприємства, за відсутності зростання ціни товару на ринку, безпідставно укладав додаткові угоди для її придбання в інтересах конкретного підприємства за завищеними цінами.

За результатами аудиторського дослідження та товарознавчої експертизи шкода, завдана державі внаслідок такої діяльності, склала 969 тис грн.

Нагадаємо, 15 липня Галицький районний суд міста Львова застосував до Андрія Свища запобіжний захід у виді нічного домашнього арешту строком на два місяці, тобто до 15 вересня 2021 року, а наприкінці липня його звільнили з посади.

Додамо, у травні правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо можливих порушень під час проведення закупівлі електроенергії для ЛКП "Львівелектротранс" та розпочали розслідування щодо керівника цього підприємства Андрія Свищо. Тоді у Львівській міськраді заявили, що справа стосується закупівлі електроенергії, під час якої вдалося зекономити 5,3 мільйона гривень бюджетних коштів.

Зазначимо, Андрій Свищо очолив ЛКП "Львівелектротранс" з 21 січня 2020 року. А до цього, з 8 липня 2019 року він був виконувачем обовязків директора "Львівелектротрансу".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.