Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Михайло Фрідман

Четвер, 6 жовтня 2022, 14:40

Моршинська зреклася манюнього акціонера Фрідмана

Михайло Фрідман

Керівництво виробника "Моршинської" заявило, що холдингу не загрожує націоналізація через російське громадянство Михайла Фрідмана.

Про це повідомляє UBR.ua.

У керівництві холдингу IDS Group Ukraine, до складу якого входять торгові марки "Моршинська" та "Миргородська", вважають, що компанії не можуть бути націоналізовані згідно з чинним в Україні законодавством, оскільки частка у статутному капіталі її акціонера, російського бізнесмена, уродженця Львова Михайла Фрідмана не перевищує 25%.

"Михайло Фрідман не є кінцевим бенефіціарним власником групи компаній IDS Ukraine, оскільки не має у власності частки у розмірі 25%. Він володіє 18,6% акцій компанії та не має вирішального впливу на управління або господарську діяльність компанії. Найбільшою частиною акцій компанії (34%) володіють громадяни Великої Британії грузинського походження (родина Патаркацишвілі)" – зазначив генеральний директор IDS Ukraine Марк Ткачук.

За його словами, обмеження, які можуть бути накладені на Фрідмана, стосуватимуться лише його особисто, а не IDS Ukraine.

Зазначимо, у червні цього року суд арештував активи виробника "Моршинської" на суму 53,4 млн грн, а у березні стало відомо, що Фрідман намагався продати бізнес, пов'язаний з мінеральною водою, вдові грузинського бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі Інні Гудавадзе.

Нагадаємо, в Україні Михайло Фрідман з партнерами Германом Ханом та Пьотром Авеном володіє компанією IDS Group Ukraine, "дочкою" міжнародної групи IDS Borjomi International (входить до "Альфа-груп"). На ринку, крім того, що компанія є ексклюзивним імпортером води "Боржомі" в Україні, вона представлена низкою брендів, зокрема, водами "Моршинська" та "Миргородська". 

Михайло Фрідман – російський олігарх, уродженець Львова, який з 28 лютого цього року потрапив під санкції Євросоюзу, а з 15 березня – під санкції Великої Британії.

Українська філія російського банку Альфа-банк Україна з 2011 до 2018 року була титульним спонсором фестивалю Alfa Jazz Fest, який з 2018 року називається Leopolis Jazz Fest.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.