Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Sense Bank у Львові

П'ятниця, 21 липня 2023, 12:43

Нацбанк планує націоналізувати Sense Bank Фрідмана

Sense Bank у Львові

Нацбанк вивів з ринку "Сенс Банк" та звернувся до уряду з проханням його  національзувати.

Про це повідомляє Економічна правда. 

Національний банк прийняв рішення вивести з ринку "Сенс Банк" й звернувся до Кабінету міністрів з проханням націоналізації фінустанови.

Як заявив голова Національного банку України Андрій Пишний, на підставі цього рішення Фонд гарантування вкладів фізосіб запроваджує з 21 липня тимчасову адміністрацію під час якої сервіси для фізосіб працюватимуть у звичайному режимі, без додаткових обмежень зі сторони Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Також без обмежень прийматимуться платежі юридичних осіб.

"Пов’язаність власників опосередкованої істотної участі в "Сенс Банку" Фрідмана та Авена з Росією, яка є країною-агресором та здійснила повномасштабне військове вторгнення на територію України 24 лютого 2022 року, їх підтримка дій та політики, які загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України, завдає значного репутаційного ризику та має суттєвий негативний вплив на діяльність банку" – пояснили у Нацбанку.

Нагадаємо, 29 травня Верховна Рада прийняла законопроєкт, який дозволяє націоналізувати банки підсанкційних власників, що дозволяє державі націоналізувати "Сенс Банк" ("Альфа-Банк") Михайла Фрідмана.

Додамо, ще з грудня 2022 року "Альфа-Банк" офіційно змінив назву на Sense Bank, щоб не асоціюватися з російським "Альфа-Банком". Частка у цьому банку належить російському олігарху, уродженцю Львова Михайлу Фрідману, який з 28 лютого 2022 року потрапив під санкції Євросоюзу.

У березні цього року у банку заявили, що знайшли інвестора з Польщі, який готовий викупити частки російських олігархів Михайла Фрідмана та Пьотра Авена.

Українська філія російського банку "Альфа-Банк Україна" з 2011 до 2018 року була титульним спонсором фестивалю Alfa Jazz Fest, який з 2018 року називається Leopolis Jazz Fest.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.