Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

електронний квиток

loda.gov.ua

Понеділок, 24 липня 2023, 11:34

На Львівщині відтермінували впровадження е-квитка у приміських та міжміських маршрутках

електронний квиток

У області до жовтня відтермінували впровадження у міжміських та приміських автобусних маршрутах оплати за допомогою картки.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА. 

У Львівській ОВА перенесли з липня до жовтня цього року перенесли впровадження електронного квитка у приміських та міжміських автобусних маршрутах на території Львівської області, згідно з яким за проїзд можна буде розрахуватися за допомогою картки.

Спочатку запустити систему безготівкової оплати в обласних маршрутах мали 1 липня.

"Е-квиток не запрацював через труднощі в логістиці з постачанням обладнання із Китаю. Наразі планують внести зміни в інвестиційний договір між Львівською ОВА та ТОВ "Смарт-Тикет Технолоджи" щодо продовження термінів завезення та встановлення валідаторів. За попередньою інформацією, терміни продовжать до жовтня" – наголосив начальник управління транспорту та зв'язку Львівської ОВА Степан Рудницький.

 

За його словами, у майбутньому, в разі невиконання інвестиційних зобов’язань, компанія ТОВ "Смарт-Тикет Технолоджи" сплачуватиме штрафи до обласного бюджету. Упродовж липня планують узгодити додаткову угоду з інвестором, нові графіки встановлення обладнання та запуск автоматизованої системи обліку оплати проїзду, а також систему штрафних санкцій.

Зазначимо, з середини червня у трьох громадах Стрийського району запрацювала безготівкова оплата проїзду.

Нагадаємо, в березні цього року в області встановили перші пристрої для безготівкового розрахунку за проїзд у міжміських та приміських автобусних маршрутах. В області планували впровадити у міжміських та приміських автобусних маршрутах оплату за допомогою картки з липня цього року.

Додамо, на початку 2022 року у Львівській ОВА затвердили порядок функціонування електронного квитка на Львівщині, проєкт запровадження якого в області розробили ще у лютому 2021 року.

Згідно з ним, в області запровадять два типи електронних квитків − персоніфіковані для пільговиків та неперсоніфіковані (на передплачену кількість поїздок, на визначений термін дії та у вигляді електронного гаманця). Разом з електронним квитком функціонуватиме друкований квиток, який можна придбати в автоматах самообслуговування або при оплаті готівкою в водія.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.