Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЗУСДМЦ

loda.gov.ua

Понеділок, 24 липня 2023, 14:58

На Львівщині планують створити надкластерну лікарню на базі Охматдиту та ЗУСДМЦ

ЗУСДМЦ

Дитяча лікарня "Охматдит" отримає статус надкластерної лікарні лише за умови об'єднання з Західноукраїнським спеціалізованим дитячим медичним центром.

На території Львівської області планують створити єдину багатопрофільну дитячу лікарню національного рівня шляхом об'єднання Львівської обласної дитячої лікарні "Охматдит" з Західноукраїнським спеціалізованим дитячим медичним центром.

Як заявила голова опікунської ради Львівської обласної дитячої лікарні "Охматдит" Андріана Мальська в ефірі телеканалу Перший Західний, згідно з порядком функціонування госпітальних округів, на Львівщині може були лише одна надкластерна лікарня обласного підпорядкування, яка має надавати певний спектр послуг.

"Ні "Охматдит", ні ЗУСДМЦ не можуть окремо ці пакети надавати. Це можливо лише тоді, якщо вони об'єднаються і будуть разом працювати. Надкластерна лікарня матиме першочергове фінансування з боку держави" – пояснила Андріана Мальська.

За її словами, наразі у пропозиціях щодо формування госпітального округу на Львівщині статус надкластерної лікарні надали "Охматдиту", однак авансом, й переглядаючи за декілька років спроможність цієї лікарні Міністертсво охорони здоров'я цей статус може забрати.

"Тому об'єднання лікарень – це єдиний шанс" – наголосила Мальська.

Вона додала, що персонал лікарень не звільнятимуть, приміщення не вивільнятимуть, а лише створять нову юридичну структуру. Наразі обговорюється інша назва цього об'єднання.

Нагадаємо, у травні цього року в області завершили формування госпітального округу, а у квітні цього року комісія облради узгодила пропозиції до плану розвитку госпітального округу Львівщини.

Додамо, у серпні цього року Львівську обласну дитячу клінічну лікарню "Охматдит" вирішили об'єднати з Західноукраїнським спеціалізованим дитячим медичним центром, медики виступили проти такого рішення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.