Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Фб А. Садового

Понеділок, 21 серпня 2023, 15:59

Чепурко Садовий вивалить 800 тисяч на сміттєві урни у Стрийському парку

Андрій Садовий

У Львівській міськраді напрацювали проєкт ухвали, якою цьогоріч планують виділити 8 мільйонів гривень на фінансування природоохоронних заходів.

Про це йдеться у проєкті ухвали, яку опублікували на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 10 серпня 2023 року.

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали, якою пропонують внести зміни до річного плану пріоритетного фінансування природоохоронних заходів з фонду охорони навколишнього природного середовища Львівської міської територіальної громади у 2023 році.

Згідно з документом, на річний план пріоритетного фінансування природоохоронних заходів з фонду охорони навколишнього природного середовища Львівської МТГ цьогоріч планують виділити 8 553 219 грн, він включатиме в себе 31 захід.

Найбільше коштів передбачено на такі заходи: 

- розроблення схеми екологічної мережі Львівської міської територіальної громади – 300 тис. грн;

- закупівлю саджанців для посадки на території шкіл та дитячих садків – 360 тис. грн;

- покращення технічного стану та благоустрою водойм, розташованих на вул. Рахівській – вул. Райдужній – 1 000 000 грн;

- заходи з озеленення – 400 тис. грн;

- закупівля зелених насаджень для міських ініціатив – 500 тис. грн;

- закупівля посадкового матеріалу для відновлення та збереження видового різноманіття зелених насаджень парку та квіткового оформлення центральних прогулянкових ділянок, які втратили свій естетичний та санітарний стан чи були видалені з складу насаджень – 545 тис. грн;

- заходи щодо відновлення та підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річки Зубра (обстеження та очищення дощової каналізаційної мережі) – 750 тис. грн;

- утримання "Стрийського парку" (придбання елементів благоустрою (урн для сміття) – 800 тис. грн;

- утримання об'єкту природно-заповідного фонду Регіонального ландшафтного парку "Знесіння" (капітальний ремонт комплексу вольєрів для реабілітації птахів) – 900 тис. грн.

Нагадаємо, у Львівській міськраді планують затвердити перелік водойм комунальної власності на території Львівської МТГ та відповідальних за їхнє утримання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.