Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сесія Львівської міськради

Четвер, 24 серпня 2023, 13:20

У Львові затвердили статут комунального підприємства з наглядовою радою

сесія Львівської міськради

Депутати затвердили типовий статут комунального підприємства, у якому функціонуватиме наглядова рада.

Вчора, 23 серпня, на сесії Львівської міської ради депутати затвердили типовий статут комунального підприємства, у якому утворення наглядової ради є обов’язковим.

"За" проголосували 45 депутатів.

Як пояснила директорка юридичного департаменту Львівської міськради Гелена Пайонкевич, йдеться про типовий статут комунального підприємства Львова, куди внесли повноваження наглядових рад.

Спочатку наглядові ради, для забезпечення прозорого й ефективного контролю фінансово-господарської діяльності, як про пілотний проєкт створять при ЛКП "Львівводоканал" та ЛКП "Львівсвітло". Тому цей статут наразі поширюватиметься лише на ці два комунальніх підприємства.

Через це депутати доручили департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради внести зміни до статутів ЛКП "Львівводоканал" та ЛКП "Львівсвітло". 

Зазначимо, наглядові ради цих підприємств працюватимуть впродовж двох років, а за результатами їхньої діяльності міськради затвердить основні критерії, відповідно до яких утворення наглядової ради комунального підприємства є обов’язковим. 

Наглядова рада буде органом управління підприємством, тому укладуть договори, за якими члени наглядових рад отримуватимуть винагороду за роботу.

Нагадаємо, у травні цього року депутати у рамках пілотного проєкту дозволили створити наглядові ради при ЛКП "Львівводоканал" та ЛКП "Львівсвітло". Пізніше цю практику планують поширити й на інші комунальні підприємтва Львова. 

Також міськрада напрацювала дорожню карту запровадження наглядових рад при ЛКП, яку мають реалізувати до жовтня цього року.

Додамо, у червні цього року на комісії екології, природокористування та енергозбереження Львівської міськради депутати вирішили напрацювати положення про створення наглядових рад при міських парках. Перша така наглядова рада може запрацювати при Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.