Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

госпіталь ім. Ю. Липи

google.com.ua

Четвер, 7 вересня 2023, 12:29

На території госпіталю у Винниках створять реабілітаційний центр

госпіталь ім. Ю. Липи

Комісія облради підтримала ініціативу створення Національного реабілітаційного центру на базі госпіталю ім. Ю. Липи.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради. 

Комісія з питань комунального майна Львівської обласної ради підтримала ініціативу створення на території КЗ ЛОР "Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи" Національного реабілітаційного центру.

Як зазначили в облраді, проєкт реалізовуватиметься в межах рамкової угоди між урядами України та Австрії про економічну співпрацю у розвитку проєктів.

"Міністерство охорони здоров’я України визначило Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького замовником будівництва, реалізовувати угоду буде австрійська компанія Vamed. Центр займатиметься реабілітацією, протезуванням, реконструктивною хірургією. Вартість проєкту – 75 млн євро" – заявив в.о. ректора ЛНМУ імені Данила Галицького Орест Чемерис.

Наразі госпіталь має звернутися з клопотанням до Львівської міської ради про отримання дозволу на поділ земельної ділянки на користь ЛНМУ імені Данила Галицького.

"Таким чином ми готуємося до будівництва Національного реабілітаційного центру у Львові, який буде складовою частиною великого реабілітаційного комплексу на заході України" – підкреслив депутат облради, заступник голови комісії Ростислав Добош.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.