Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

П'ятниця, 29 вересня 2023, 15:34

На Львівщині придбають квартири ще для дев'яти дітей-сиріт

Львівщина

Комісія облради погодила виділити кошти на придбання квартир для 9 дітей-сиріт з 7 територіальних громад Львівщини.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

У середу, 27 вересня, комісія з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Львівській області прийняла рішення придбати квартири для 9 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 17 до 22 років з Стрийської, Сколівської, Давидівської, Ходорівської, Великолюбінської, Боринської та Глинянської ОТГ.

Загальна вартість об’єктів, які мають купити, становить 5,9 млн грн, з яких 2,7 млн грн – кошти обласного бюджету, решту – місцевого.

"Сьогодні розподілені кошти на придбання житла для дітей-сиріт та осіб, позбавлених батьківського піклування, є останніми з загальної суми 9 млн, які було виділено в межах цієї програми на 2023 рік. Однак члени комісії домовилися, що якщо є громади, які мають у своєму бюджеті гроші для співфінансування житла для сиріт і осіб з їх числа, а також хочуть його придбати ще до кінця року, повинні подати таку заявку в обласну військову адміністрацію, максимум до 15 жовтня.

Відтак при перегляді обласного бюджету за підсумками 9 місяців обласна військова адміністрація та депутатський корпус спробують дофінансувати програму, щоб придбати житло для дітей-сиріт" – наголосили в облраді.

Загалом цьогоріч закуплено 24 квартири та будинки для 26 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Додамо, у серпні на території семи ОТГ Львівщини знайшли квартири, які планують купити для дітей-сиріт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.