Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

обласне патологоанатомічне бюро

lvivoblrada.gov.ua

Вівторок, 10 жовтня 2023, 12:02

У Львові запрацює ДНК-лабораторія

обласне патологоанатомічне бюро

У Львові на базі обласного бюро судово-медичної експертизи запрацює ДНК-лабораторія.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

У Львові реконструюють і розширюють приміщення КЗ ЛОР "Львівське обласне бюро судово-медичної експертизи" для розміщення у ньому ДНК-лабораторії.

Проєкт реконструкції розроблений у 2020 році, коригування проведено у 2023 році. Загальна кошторисна вартість будівництва – понад 43 млн грн. За ці гроші проведуть будівельні роботи, коригування й експертизу проєктно-кошторисної документації, авторський та технічний нагляд.

Кошти на будівництво лабораторії виділені з обласного бюджету розвитку в межах Програми капітального будівництва об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення. Тривалість будівництва – 12 місяців.

"Торік у цьому закладі ми відкрили новий відділ судово-медичних молекулярно-генетичних експертиз. Саме тут на міжнародному рівні проводять експертизи із застосуванням методу ДНК-аналізу для ідентифікації тіл загиблих, невідомих осіб, біологічних слідів на речових доказах тощо. Обладнання, яке коштувало понад 38 мільйонів гривень, придбали за кошти обласного бюджету та Новояворівської, Яворівської, Івано-Франківської, Славської територіальних громад.

Також у бюро є свій банк ДНК, незабаром тут очікують від донорів найсучасніше програмне забезпечення, яке дозволить компʼютеру за лічені секунди визначати збіги біологічних зразків" – наголосив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Станом на жовтень 2023 року із зони будівництва винесено кабелі, виконано земельні роботи, влаштовано фундамент, проведено зворотну засипку землі, здійснено гідроізоляцію фундаменту, залито перший монолітний пояс, змуровано стіни першого поверху, змонтовано систему водовідведення з підключенням до внутрішньобудинкового колектора, залито монолітний пояс першого поверху та підлогу першого поверху, змонтовано перекриття першого поверху, ведуться роботи з мурування стін другого поверху.

Нагадаємо, з лютого цього року у Львівському обласному бюро судово-медичної експертизи запрацював відділ судово-медичних молекулярно-генетичних експертиз, де проводять ідентифікацію загиблих на війні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.