Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

П'ятниця, 13 жовтня 2023, 14:35

На Львівщині для дітей-сиріт придбають вісім квартир

Львівська облрада

Комісія облради погодила виділити кошти на придбання квартир для 9 дітей-сиріт з 7 територіальних громад Львівщини.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Комісія з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Львівській області прийняла рішення придбати 8 квартир для 9 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на території семи ОТГ Львівщини.

На цю мету громади скерують майже 3,1 млн грн, а ще 2,8 млн грн як співфінансування виділять з обласного бюджету. Загальна вартість об’єктів – 5,9 млн грн.

Зокрема, комісія погодила пропозиції про придбання житла Глинянської (чотирикімнатний житловий будинок та земельна ділянка), Стрийської (дві однокімнатні квартири), Сколівської (однокімнатна квартира), Ходорівської (двокімнатний житловий будинок та земельна ділянка) міських рад, Давидівської сільської ради (двокімнатна квартира) та Боринської (однокімнатна квартира), Великолюбінської (однокімнатна квартира) селищних рад.

За словами начальника служби у справах дітей Львівської ОВА Володимира Лиса, у межах обласної програми на розв'язання житлових проблем потребуючих дітей в обласному бюджеті на 2023 рік було передбачено 9 млн грн.

"Розподілені кошти на придбання житла є останніми із загальної суми 9 млн грн. Однак громади, які мають у своєму бюджеті гроші для співфінансування житла для сиріт і осіб з їх числа, а також хочуть його придбати ще до кінця року, повинні подати заявку у Львівську ОВА до 15 жовтня. Адже існує ймовірність дофінансування Програми" – пояснив Володимир Лис.

Зазначимо, цьогоріч буде закуплено 21 квартиру та 3 будинки для 26 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.