Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Вівторок, 17 жовтня 2023, 14:17

Нардепи відправили на доопрацювання законопроєкт про вилучення військового ПДФО у громад

Львів

Верховна Рада не прийняла в другому читанні законопроєкт про вилучення "військового" ПДФО з місцевих бюджетів.

Про це повідомив народний депутат від голосу Ярослав Железняк у Telegram.

Сьогодні, 17 жовтня, Верховна Рада України не прийняла в другому читанні законопроєкт № 10037 про перенаправлення податку на доходи фізичних осіб від зарплат військовослужбовців, який надходить до місцевих бюджетів, в державний бюджет. 

"За" проголосували 223 народних депутати. Проте законопроєкт відправили на повторне доопрацювання, за що проголосували 265 депутатів. Також скоротили терміни підготовки до повторного читання.

Згідно з законопроєктом, з 1 жовтня ПДФО від військових мало йти не в місцеві бюджети, як це було раніше, а на інші два напрямки – 50% Держспецзв'язку та 50% – Міністерству з питань стратегічних галузей промисловості. Вилучення усього "військового" ПДФО до держбюджету суперечить принципу цілісності бюджетної та податкової систем.

 

Додамо, Міністерство фінансів виступило з ініціативою скеровувати 100% податків місцевих громад, які сплачуються з зарплат військовослужбовців, до державного бюджету. Проти цього рішення виступила Асоціація міст України та безліч місцевих громад, які наголошують, що вилучення у громад частини податку на доходи фізичних осіб зруйнує систему оборони країни.

Наприкінці вересня цього року з вимогою не вилучати "військове" ПДФО у громад та доопрацювати закон про підтримку обороноздатності держави звернулися до президента та ВРУ депутати Львівської міськради.

Натомість Львівська ОВА не виступила проти вилучення "військового" ПДФО у громад, проте депутати Львівської облради вирішили з жовтня цього року й у 2024 році спрямовувати 75% "військового" ПДФО для закупівлі техніки для військових частин в області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.