Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Червоноград

Вівторок, 24 жовтня 2023, 14:52

У Червонограді обрали понад десять варіантів перейменування міста

Червоноград

Робоча група напрацювала 14 варіантів перейменування Червонограда, який нададуть мешканцям для голосування.

Про це повідомляє Ехо Червонограда у Телеграм.

Вчора, 23 жовтня, у Червонограді робоча група із перейменування міста затвердила перелік із 14 назв, який мають надати мешканцям для голосування.

Зокрема, робоча група обрала такі варіанти перейменування міста: Бобинськ, Буг, Бужани, Бужанськ, Клюсів, Кристинопіль, Новий Двір, Сагайдачний, Українослав, Христинопіль, Червень, Червоноград, Шептицький та Шевченко.

Крім цього, в анкеті для голосування також будуть такі варіанти відповідей як "проти перейменування", "не підтримую жодну із запропонованих назв" та "перейменування не на часі".

Зазначимо, на засіданні робочої групи з перейменування Червонограда прийшов нардеп від Слуги народу Юрій Камельчук, який виступає проти перейменування міста й вважає, що до рекомендації Інституту національної пам'яті можна не дослуховуватись.

Нагадаємо, у серпні цього року Український інститут національної пам'яті рекомендував перейменувати Червоноград на Кристинопіль, що є історичною назвою цього міста до 1951 року.

Через це у вересні на сесії депутати Червоноградської міської ради вирішили створити спеціальну робочу групу для проведення консультацій з громадськістю.

Натомість 8 жовтня на громадських зборах щодо перейменування Червонограда присутні виступили проти цієї ініціативи та не дали слова представнику Українського інституту нацпам'яті.

Додамо, у червні цього року Національна комісія зі стандартів державної мови рекомендувала перейменувати 24 населених пункти Львівщини, які пов'язані з російською імперською політикою. У цей перелік включили Червоноград й село Червоне у Золочівському районі.

Однак через декілька днів комісія скасувала своє рішення про перейменування Червонограда та смт Красне.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.