Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

львівські маршрутки

П'ятниця, 8 грудня 2023, 10:29

Виконком затвердив нові тарифи на проїзд у громадському транпорті Львова

львівські маршрутки

Проїзд з картою "ЛеоКарт" коштуватиме 13 грн, оплата банківською карткою – 15 грн, оплата готівкою – 20 грн за одну поїздку.

Сьогодні, 8 грудня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив рішення про встановлення вартості проїзних карток у міському електричному транспорті на території Львівської міської територіальної громади.

Як раніше повідомлялося з 11 грудня, з моменту впровадження безготівкової оплати проїзду в усьому транспорті,  розраховуватись за поїздку можна буде банківською картою чи пристроєм з NFC,  карткою ЛеоКарт, готівкою. Однак, найдешевшою поїздка буде саме з транспортною карткою ЛеоКарт. 

Згідно рішення виконкому вартість проїзду у всьому громадському транспорті Львова становитиме:

з картою "ЛеоКарт" – 13 грн

оплата банківською карткою – 15 грн,

оплата готівкою – 20 грн

"Оплата готвікою становитиме 20 гривень з подальшим підвищенням, тому що ми хочемо взагалі відмовитися від готівки. Зараз активно реалізовуються транспортні картки "Леокарт" – заявив керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило

Він також зазанчив, що щоденно видають до 2 тисяч транспортних карток "Леокарт".

Нагадаємо, 8 листопада виконавчий комітет Львівської міськради затвердив рішення про затвердження безготівкової оплати проїзду на усіх міських маршрутах з 11 грудня. 

Додамо, з 13 січня 2022 року у місті розпочала роботу автоматизована система оплати проїзду у громадському транспорті для пільговиків. Вартість електронного квитка затвердили ще у листопаді 2021 року.

з 1 грудня у громадському транспорті Львова розпочали працювати контролери у тестовому режимі, тоді ж збільшили вартість штрафу за безквитковий проїзд до 300 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.