Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Наукова 5

візуалізація

Середа, 13 грудня 2023, 11:42

У Львові хочуть знести частину будівель інституту на Науковій, щоб збудувати новий житловий квартал

Наукова 5

Частину квартир у новому 10-поверховому житловому комплексі з підземним паркінгом виділять для працівників наукової акамедії.

Про це повідомили засіданні архітектурно-містобудівній ради.

У вівторок, 12 грудня, на засіданні архітектурно-містобудівній ради обговорювали проект забудови на території Фізико-механічного інституту ім. Г. В. Карпенка НАН України (вул. Наукова, 5) будівництва нового ЖК з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземною автостоянкою зі знесенням існуючих споруд.

Замовником проекту є Фізико-механічний інститут ім. Г. В. Карпенка НАН України. Як повідомили під час обговорення, частину квартир у новому ЖК виділять для працівників наукової акамедії.

"Будинок має складатися з чотирьох секцій, які з півдня на північ поступово збільшуватимуться в поверховості, від 6 до 10 поверхів. На останньому поверсі розсташують дворівневі квартири. Є об’їзд довкола будівлі для спецтранспорту, доїзду пожежних автомоблів, тощо. На перших поверхах хочуть розмістити комерційні приміщення та заїзд у підземний паркінг на 137 машиномісць та передбачена зона для укриття" – повідомили на містобудівній раді.

Ділянка попадає у санітарну зону, але згідно висновку тут немає шкідливого виробництва, відповідно немає порушень вимог санітарного законодавтсва. Відсоток забудови – 40%, а висота комплексу 34,2 м. Щільність населення складатиме 650 люд/га.

Члени містобудівної ради запрпонували закласти у проекті будівництво невеликого дитячого садочка.

Нагадаємо, висновок містобудівної ради повинен розглянути головний архітектор Львова Антон Коломєйцев. Він може погодити його і дати дозвіл на будівницвто, або ж навпаки відмовити. 

 

 

Нагадаємо, вчора у Львові мережі WOG не дозволили збудувати нову заправку на Городоцькій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.